Авторитетното британско футболно списание „Four Four Two“ определи най-добрите трансфери

...
Авторитетното британско футболно списание „Four Four Two“ определи най-добрите трансфери
Коментари Харесай

Определиха най-добрите трансфери в историята на Висшата лига

Авторитетното английско футболно списание „ Four Four Two “ дефинира най-хубавите прехвърляния в историята на Висшата лига. Трябва да се посочи, че става дума за покупко-продажби за малко пари, само че оказали се от огромно значение за клуба.

На първо място е прекосяването на Ерик Кантона в Манчестър Юнайтед от Лийдс, който е настоящият първенец на Англия. Това става на 26 ноември 1992 година, месеци след началото на първия сезон на Висшата лига, когато „ алените дяволи “ заплащат 1,2 милиона паунда за французина.

Кантона носи екипа на Манчестър Юнайтед в продължение на пет години. За този интервал той четири пъти печели купата във Висшата лига и два пъти победи с ФА Къп. Французинът има 179 мача за Юнайтед, в които осъществя 81 гола и има 61 асистенции. Прекрасни индикатори за състезател, притеглен за заместител на контузения Дион Дъблин, откакто Шефилд Уензди отхвърля да продаде Дейвид Хърст на " алените дяволи " и последвалите несполучливи предложения към Матю льо Тисие (Саутхямптън) и Браян Дийн (Шефилд Юнайтед).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР