Авторитетното американско издание Consumer Reports състави списък на седаните от

...
Авторитетното американско издание Consumer Reports състави списък на седаните от
Коментари Харесай

Най-добрите 10-годишни седани

Авторитетното американско издание Consumer Reports сформира лист на седаните от 2012 година въз основата на удовлетвореността на техните притежатели. Експертите комбинираха резултатите от личните си проучвания с опита на водачите и избраха най-икономичните и надеждни седани, които притежателите им биха купили още веднъж, в случай че имаха опция.

Резултатът е лист от 12 модела, по-голямата част от които, както се очакваше, са японски. Toyota оглавява класацията с три модела от 2012 година - Corolla, Avalon и Camry. Особено удовлетворени се оказват потребителите на Lexus ES, които означават първокласния интериор и икономичността на седана по отношение на динамичните ѝ индикатори - 10,2 литра гориво на 100 километра.

Още по-икономична, само че по-назад в класирането е Mazda6 с V6 мотора с мощ 272 конски сили. Тя харчи 9.4 литра на 100 километра, само че не може да се похвали с толкоз безценен интериор. Бизнес седанът Acura TL, който даже и в този момент се продава много скъпо има богато съоръжение и и харчи 10.2 литра гориво на 100 километра. След него се подрежда Honda Accord с приблизителна цена от Щатски долар 12 500 и девет литра на 100 километра разход.
`Най-добрите

Подобен разход на гориво има и Acura TSX от 2012 годшна, който потребителите правят оценка за нейната надеждност, изгодност и висока сигурност. Списъкът включва още седана Infiniti G, който е оборудван със същия мотор като спортния автомобил Nissan 370Z. Въпреки това, във връзка с удовлетворението на клиентите, той е на опашката в топ 10.
`Най-добрите

Subaru Legacy със задвижване на четирите колела коства повече, само че има един от най-хубавите индикатори за разход на гориво в листата - 8.7 литра на 100 километра. В класацията има и няколко седана, които не са японско произвеждане. По-конкретно те са единствено два - Mercedes-Benz E-Klasse, който е и най-скъпият модел, само че и с най-модерни системи за сигурност, както и единственият " американец " в рейтинга, спечелил висока оценка за 10 години работа - Buick LaCrosse.
`Най-добрите

Преди това специалистите направиха ранглиста на най-ненадеждните японски коли. Извадката от коли, които разочароваха притежателите си макар репутацията на „ японците “, включваше седана Infiniti Q50, пикапа Nissan Titan, небезизвестния състезателен автомобил Mazda RX-8, минивана Honda Odyssey и новия кросоувър Subaru Ascent.
`Най-добрите

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР