Авторитетното американско интернет издание Business Insider публикува списък с нещата,

...
Авторитетното американско интернет издание Business Insider публикува списък с нещата,
Коментари Харесай

10-те умения, задължителни за 30-годишните

Авторитетното американско интернет издание Business Insider разгласява лист с нещата, които всеки би трябвало да може да прави, когато навърши на 30 години.

Според уеб страницата тези умения могат да създадат живота ни по-лесен и проведен. На 30 към този момент не гледаме на живота, както когато сме на 18, 21 или 24 години.

Във всички случаи обаче, като един пораснал човек, би трябвало да можем да вършим избрани неща. Ето 10-те умения, наложителни за 30-годишните.


1. Разпределянето на бюджета.

Оказва се, че едвам 38% от семействата вършат планове на бюджета си. Масово се подценява сумата, с която фамилиите разполагат и която би трябвало да разпределят сред другите домашен пера.

2. Готвенето.

Разбира се, не става въпрос всеки да стане занаятчия готвач, само че да може да подготви яйца на очи, спагети или сандвич. Така хем ще ни излезе по-икономично и ще можем да спестим някой лев, хем е нещо потребно, което да ни отърве от мързела.

3. Писането на формален документ.

Под формален документ Business Insider има поради професионалната автобиография, молбата и всевъзможни други формати, които в един или различен миг на живота ще ни потрябват. Понякога развиването на кариерата може да зависи от знанията в тази другояче постоянно неглижирана сфера.

4. Завършването на университет.

5. Придобивката на кола.

6. Да не се пилеят прекомерно доста пари.

Понякога се случват неприятни изненади с финансов отенък, за които е добре да сме готови.

7. Шофьорската брошура.

8. Особено за мъжете – да умеят да сменят гумите на автомобила.

9. Преглеждането постоянно на кредитното ни положение.

10. Умението да се ръководят парите цифрово.

До 30 към този момент сигурно сме претърпели най-различни разочарования и кахъри, от сериозен или не чак толкоз сериозен темперамент, за това е добре да умеем „ да продължим напред “, с цел да съхраним силите, и не на последно място – себе си. Много значимо е да можем да балансираме сред персоналния живот и работата. В последна сметка човек прави с времето си това, което желае. Важното обаче е да не съжаляваме след това за свои пропуски и да намерим точното съответствие сред работа, персонален живот и това, което ни удовлетворява.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР