Авторитетът на ЕС като пазител на върховенството на закона е

...
Авторитетът на ЕС като пазител на върховенството на закона е
Коментари Харесай

Брюксел и Берлин се продават твърде евтино за лоялността на пиколото Борисов

Авторитетът на Европейски Съюз като страж на върховенството на закона е подложен на карта заради неспособността му да реагира на корупционната рецесия в България, споделя ръководителят на " Да, България " Христо Иванов пред онлайн изданието " Политико ", което го показва като водач на реформаторска партия, чийто кръстоносен поход против корупцията оказа помощ всеобщите улични митинги за не престават всеки ден към този момент пет седмици.

Брюксел и Берлин би трябвало да поемат своята отговорност за това, че българската правосъдна система и други основни институции са предадени в лапите на олигархичната мафия , споделя някогашният правосъден министър и съпредседател на " Демократична България ".

Европейски Съюз дължи доста отговори, разпалвайки корупцията с еврофондове, при слаб контрол над правосъдните промени, счита той: " Ако Европейски Съюз не може да подсигурява минимални стандарти на върховенството на закона в толкоз слаба страна членка...като България, тогава каква е изгодата от него? "

Христо Иванов прибавя пред " Политико ", че Европейската комисия, която би трябвало да работи като поръчител на договорите на Европейски Съюз, " съзнателно си затваря очите за протичащото се в България ", без значение, че европейските фондове са източникът на витална мощ на мафията.

" Подобно завладяване на страната в България стана допустимо единствено посредством елементарно наличния опиат, какъвто са фондовете от Европейски Съюз " , акцентира той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР