Авторите на доклад за предпочитанията на живеещите в европейските градове

...
Авторите на доклад за предпочитанията на живеещите в европейските градове
Коментари Харесай

Какви наркотици употребяват европейците


Авторите на отчет за желанията на живеещите в европейските градове означават увеличение на известността на кокаина и екстазито. Концентрацията на неразрешените субстанции била измервана в пречиствателните станции за отпадни води на 60 европейски града.

Европейският център за мониторинг на опиатите и наркотичните зависимости (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction, EMCDDA), разгласява в сряда отчет за използването на опиатите в Европа.

Докладът под името Perspective on Drugs се отнася единствено за стимулантите, неразрешени със закон. Поради тази причина в проучването липсва информация за марихуаната.

Експертите означават повишената приложимост на кокаина. Резултатите сочат, че този опиат е най-популярният в западните райони (Великобритания, Белгия, Холандия, Испания).

В източната част на континента (Чехия, Словакия) избират метамфетамините. Най-много синтетична дрога се използва в градовете на Източна Германия като Хемниц и Ерфурт. Екстазито, което доближи своя пик през 2000-2005 година, още веднъж се усилва. Най-голямо разпространяване има в холандските градове, както в Германия и Белгия, означават създателите.

В отчета се показва още, че са открити избрани закономерности съгласно дните на седмицата. В над 75% от градовете концентрацията на опиатите в отпадните води нараства с настъпването на почивните дни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР