Авторите Дани Йорданов и Владимир Иванов представиха книгата сиТочно 5

...
Авторите Дани Йорданов и Владимир Иванов представиха книгата сиТочно 5
Коментари Харесай

Двама българи написаха наръчник Как да оцелееш в България

Авторите Дани Йорданов и Владимир Иванов показаха книгата си

Точно 5 години откакто основателите на плана brato.bg Дани Йорданов, Филип Зуберски и Владимир Иванов хвърлиха в потрес литературните критици с "Наръчникът на едно брато ", тримата са подготвени да влязат в ролята на гид в българската народопсихология с наръчника "Как да оцелееш в България ".

Той съдържа практични и изпитани препоръки, с които читателят да развие потребни умения за оцеляване в "Люлин ", Враца, на женитба, в такси, в болница и като цяло в България.

"По-актуално не може да звучи това заглавие. Трудно се оцелява в България. За страдание, все по-актуално ще звучи. Наясно сме със сериозността на всяко събитие по света и у нас, само че би трябвало да има друг взор, с цел да оцелеем с усмивка ", сподели журналистът Дани Йорданов в студиото на "България заран ".

Според него книгата е огледало и всеки един от нас е писал този справочник.

"Трябва постоянно да гледаме нещата с възприятие за комизъм. Българинът има възприятие за комизъм макар всички неволи. Идеята се роди още преди пандемията, тя малко спомогна да се отдадем и на това. Написахме книгата относително бързо. Започнаха да ни идват нови хрумвания след издаването ѝ. Някои образци са наши, които са ни се случвали, други са на наши другари ", уточни журналистът Владимир Иванов пред

Всичко стартира от "Бай Ганьо " на Алеко Константинов, само че двамата подчертаха, че нямат желание да се съпоставят с толкоз популярен създател. Йорданов и Иванов даже не считат себе си за писатели.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР