Авторитарните заходи със сигурност не бяха от страна на Кирил

...
Авторитарните заходи със сигурност не бяха от страна на Кирил
Коментари Харесай

Лена Бориславова пред bTV: Авторитарните заходи не бяха от страна на Кирил Петков


Авторитарните заходи сигурно не бяха от страна на Кирил Петков. Това сподели пред bTV началникът на кабинета Лена Бориславова в отговор на обвиняванията на Слави Трифонов, че министър председателят Кирил Петков се държи властническо.

„ От друга страна имахме прокарване на една кандидатура за Българска народна банка непременно и безусловно никакви разговори и никакви причини не можеха да разрешат обединението за излезе с общ претендент, точно поради държанието на господин Трифонов и ръководената от него политическа мощ “, добави Лена Бориславова.

На въпроса какво стана вторник против сряда, Бориславова изясни, че тя самата не може да си отговори:

„ Имахме съдружен съвет, бяхме се разбрали за приемане на бюджета, имахме редица експертни препоръки, тристранно разискване, което се случи с членовете на съвета за Тристранно съдействие. Аз персонално се обадих в 8 вечерта във вторник на господин Балабанов да го запитвам чакаме ли изненади при гласуването на бюджета. След съвещания с водачите, той ми върна позвъняването в 9 вечерта и ми сподели, че няма да има такива проблеми. На идната заран, не знам какво се е случвало, кой с кого е разговарял и какви претекстове има, само че в 10 сутринта министрите на „ ИТН “ напуснаха с боричкане и тряскане на порти Министерски съвет още на изказването: „ А в този момент дано да преминем към гласоподаване на бюджета “.

Бориславова означи, че като претекстове и аргументи да си тръгнат са били изтъкнати такива, които съгласно нея са несъстоятелни:

„ На първо място имаше искания за даването на едни 4 милиарда повече за Министерство на регионалното развитие, макар че в този миг за нас по-важни бяха ограниченията, които са ориентирани към пенсионерите и към работещите родители, и в това време се твърдеше, че бюджетът е бил прикрито и скрито прокаран. Съгласувателната процедура е такава, че този бюджет минава през всички министерства навръх министрите на Има Такъв Народ и тъкмо те са го съгласували без забележки. Аз не мога да си обясня това държание. Трябва да търсим аргументите за това държание и безнаказаност някъде другаде “.

Попитана дали биха разговаряли с депутати от опозицията за бюджета, началникът на кабинета отговори:

„ Ако някой пристигна и заеме кардинална позиция, и не желае в подмяна парични суми, постове и други сходни, несъмнено, че за нас ще е значимо с всевъзможни сили да прокараме бюджета “.

Предложението на Българска социалистическа партия за правене на стратегия за ръководство до края на годината Бориславова назова отговорно държание.

„ Това е виновното държание, а не да хвърляме държавното управление под рейса, тъй като някой се е почувствал, че му е наранено егото, а да се търси решение, което да е в интерес на всички гласоподаватели “.

Бележката на Балабанов за Македония тя назова мотив да се натрупат политически дивиденти, „ тъй като хората от Има Такъв Народ знаят, че това е сензитивна тематика за българския народ “.

Цялото изявление с началника на кабинета Лена Бориславова гледайте в понеделник заран в " Тази заран ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР