Автори: Златна Недева, Иван Кирев Евгени Минчев е един от най-известните

...
Автори: Златна Недева, Иван Кирев
Евгени Минчев е един от най-известните
Коментари Харесай

Евгени Минчев: Пловдив е моят Лондон СНИМКИ

Автори: Златна Недева, Иван Кирев

Евгени Минчев е един от най-известните PR-и в България. Първият всемирски хроникьор у нас е роден на 2 юни 1963 година Организатор е на Руските балове, както и на състезанията “Светска персона на годината” и “Бизнес дама на годината”. Възпитаник на Военно учебно заведение, той го напуща малко преди финала, с цел да избяга в София. Големият град не е привлекателен към младежа. Той чисти жилища и входове против заслон. За да получи софийско жителство и да печели непрекъснати приходи, си намира работа в градския превоз. Става машинист на трамвай номер 7, минаващ по “Витошка”. Още в зората на демокрацията стартира да написа за известните хора. Влиза в кръга на най-прочутата ни попзвезда Емил Димитров и по този начин натрупва доста контакти. Започва да провежда празненства и да написа във в. “Хайлайф”, където има колонка всяка седмица. Следват доста и разнообразни задължения като публицист, церемониалмайстор на соарета. Спечеленото влага най-вече в недвижима собственост - още в зората на демокрацията купува студиото в сърцето на София, в което живее и до през днешния ден.

Предпочитам да бъда именуван стихотворец, не ПР, въпреки че съм измежду първите, въвели тази специалност у нас

Хората не знаят, че от 25 години се занимавам с недвижими парцели, закупувам и продавам в България и Лондон



- Каква е повода да сте в Пловдив, господин Минчев?

- Имах едно малко присъединяване с Артур Надосян и Сандра Александрова. Използвах случая да се видя и с Цвятко Сиромашки, който ме срещна с неговия план за ябълката, който той желае да сложи в Пловдив. Бях негов посетител, след това с трен се прибирам в София.

- Защо с трен?

- Защото елементарно е да пътуваш със самолети и с ягуари, само че е огромен кеф да попътуваш малко с трен. Харесвам тая миризма, която има влакът, тая еднообразност. Да видиш хората по какъв начин наподобяват, тъй като аз съм произтекъл от нормално семейство. Във влака има друга просвета. Искам да си я напомня, аз 30 години не съм пътувал с трен.

- Любимо занятие по пътя?

- Казал съм си, че всяка седмица би трябвало да чета по една книга. Когато чета книги, все едно се допитвам до Господ, тъй като в книгите всичко е казано. Ако имате някакъв проблем или някакъв неуреден въпрос, в случай че отворите Библията, някъде там се дава отговор, въпреки и с някаква алегория. Така е и с книгите. Много постоянно се е случвало да имам някакъв проблем, разтварям една книга и тя дава отговор на казуса. Може би човек би трябвало да има сетива за това нещо.

- Певец, създател на песни, модел, имате 15 издадени книги. Какъв в действителност е Евгени Минчев?

- Предпочитам да бъда именуван стихотворец, не ПР. Като стихотворец се усещам най-добре. Знам, че мога да пея добре за моя жанр, за моя род. Пиарството е нещо, което умея в действителност. Мога да кажа, че съм измежду първите, които вкараха тази специалност. Хората могат да научат доста от това, което аз направих. Бил съм близо 20 години в тази специалност. Тя е съчетавана с воденето на събития, с писането на стихове, с авторството на доста публикации във вестници като „ Телеграф “, „ Труд “, „ Стандарт “.

Това, което хората не знаят, е, че от 25 години се занимавам с недвижими парцели. Купувам и продавам парцели в България и Лондон, някои от тях поправям и приписвам чартърен.

- Какво е Пловдив за Вас?

- Пловдив беше моят Лондон. Аз съм живял в Пазарджик и тогава Пловдив беше най-лесният метод да се стигне до по-цивилизован град. Затова той беше моят Лондон. А в този момент, когато моят дом Лондон е затворен поради пандемията, аз одобрявам да пристигам в Пловдив, където виждам същите белези на просвета, благи хора и на нещо друго. В София пребивавам на доста хубава улица. Съсед съм на Лили Иванова и също е доста красиво, само че тук има нещо друго. Моите проекти отсега нататък са по една седмица в месеца да си пребивавам в Пловдив.

- А имате ли си обичано място в града под тепетата?

- Когато идвах през 90-те години тук, наемах цялата къща Ламартин в Стария град и беше моето обичано място. Затова когато предишния юли записах песента „ Майките “, аз настоях къщата Ламартин да бъде в фрагментите. Харесвам да се разхождам в Стария град, доста харесвах " Камбаната ". Обичам да се шмугвам в тия улички, откривам всякога нещо друго.

- Имате ли другари тук?

- Приятели не мога да кажа, имам клиенти тук. Дори вашият кмет Здравко Димитров имаше ресторант в Стария град, където постоянно сме се събирали. Приятелства е доста мощна дума, само че имам хора, с които си изкарвам добре. Димитър Киров, Цвятко Сиромашки, аз пребивавам в изкуство и за мен е значимо да бъда измежду хора на изкуството, тъй като те зареждат и отварят нови порти пред теб. Карат те да мислиш. Е, несъмнено, нощно време ще ме видите с една чаша уиски.

- Центъра на Пловдив или центъра на София предпочитате?

- И центъра на Пловдив, и на София, и на Лондон.

- Идват избори. Има доста известни персони са в листите. А Вас поканиха ли ви от някоя партия?

- Правили са подмятания, тъй като знаят, че аз не мога да бъда елементарно платен. Идеологически нещо в случай че ми хареса, бих се съгласил. Другото, което би ме привлякло, е едни положителни финанси, обаче не виждам нито едното, нито другото. Тук има място за послушници съгласно мен. Хора, които са послушни и хора, които извършват някакви разпореждания. Да, в случай че тези разпореждания съответстват с моето виждане за закон, бих дал своя вот „ за “.

- Бихте ли се впуснали в политиката?

- Да, несъмнено. Последната публикация, която написах, е със заглавие „ Искам и аз да съм народен представител “. Там разказвам тъкмо за какво бих станал народен представител.

- Какъв би трябвало да бъде стайлингът на един сполучлив политик?

- Да са консервативни е добре. Аз съм индивидът с брошка на палтото, през днешния ден с виолетов шал, на следващия ден с кариран каскет. Ако отида един ден в Народното събрание, това няма по какъв начин да стане. Препоръчвам на тези хора да са в графитеносив костюм, може една хубава светла вратовръзка. Вратовръзката е тази, която разрешава един мъж да бъде малко по-ексцентричен. Ето, виждате господин Тръмп по какъв начин се облича, той е един прекрасен образец. Той е ослепителен, забавен политик и добър предприемач, което му разрешава да плува и в двата басейна по едно и също време. Българският политик ми е някак чудноват, като че ли ги е боязън да наподобяват добре.

- Ако станете политик, по какъв начин бихте се облекли за първия работен ден?

- Първият ми работен ден в Народното събрание би бил доста екстравагантен. Ще се облека по този начин, както даже и аз не мога да преценява. Облеклото ми ще би трябвало да покаже „ Евгени Минчев влезе в Народното събрание “.

- Според Вас, кои са добре облечените български депутати?

- Истината е, че аз даже не знам кои са в Народното събрание. Винаги съм харесвал метода на обличане на Движение за права и свободи. В Българска социалистическа партия също има добре облечени мъже и дами. По принцип Мая Манолова одобрявам, тъй като тя ми е и другарка. Мисля, че тя не е в Народното събрание, само че когато беше, тя в действителност беше една жена, на която в действителност можеше да й се възхитиш.

- А какво бихте трансформирал, в случай че влезете в Народното събрание?

- Ако имам тези права, бих работил за връщането на българите в България. Бих основал условия. Всички тези, аз ги назовавам стопански дезертьори, са отишли да търсят Михаля в Англия, да се дупят и да берат лалета и ягоди, и какво ли не. Те живеят в ужасно мизерни условия и не мислете, че се връщат тук с доста пари. Наивно е да живееш в Англия и да ти носят туршия от село, и да вървиш в турските магазини да търсиш лютеница и луканка. За мен връщането на българите в България е огромен приоритет. Дори да не стана в никакъв случай народен представител, дано това да се чува, да даде ум на някого да се случи.

- Какво бихте създали с първата депутатска заплата?

- Ще си купя носна кърпичка, допускам, че една заплата няма да може да ми даде повече. Аз не знам какъв брой е депутатската заплата и това не ме притегля. Най-вероятно не цялата, само че половината бих дал за деца в потребност. Аз непрекъснато върша такива дарения.

- Ако станете министър, кой сектор би Ви подхождал най-добре?

- Аз не диря подобен пост. Но на превоза ще бъде най-смешно.

- Какво мислите за новия президент на Съединени американски щати?

- Не е моят жанр. Аз повече харесвах Тръмп, тъй като е зодия Близнаци като мен и познавам жена му. Той е ослепителен представител на това, което Америка е. Г-н Байдън е един неприятно заострен молив.

- Защо в България има такава гневна опозиция против ЛГБТ обществото?

- Крадецът вика дръжте крадеца. Дразни те това, което ти си, а не може да бъдеш. Мен за какво ще ме нервира някой, в случай че е рус да вземем за пример. Сега аз би трябвало да ненавиждам хетеросексуалните ли? Аз даже нямам доверие в хетеросексуалността. Аз имам вяра, че човек се ражда двуполов. За да има баланс, човек би трябвало да има 10-15% от противоположния пол. Това е мое мнение, което е подкрепено и от учените.

Обществото обаче е доста по-възприемчиво, когато не го заблуждаваш. Не е нужно да казваш, че си гей. Аз, където вляза, всички порти са отворени. Да, има хора, у които проличава злост, само че това може да го има и по доста други аргументи. Просто хората би трябвало да си живеят живота.

Щом си роден гей или лесбийка или с крив нос, живей си живота. Защо ще живееш живота на съседката? Параноично е, когато гей се дами и лъже себе си и жена си, родителите си, децата си. Накрая те освирепяват и не са щастливи.

Колко депутати и наши евродепутати има, които са с по 3 деца, с ухажор и лъжат цялото общество за същността си. Към такива и аз съм срещу.

- Какъв е Вашият коментар за създателите, които желаят помощ от страната?

- Съчувствам им най-искрено. Защото те не са правили нищо от 1972 година, а през днешния ден желаят да имат овации и да им се дават пари. Тези, които са със популярност от 1970 година, желаят хонорар колкото една попфолк звезда – сред 2 и 5 хиляди лв.. Когато си естраден артист от този диаметър, поискай 500 лв. и всеки ден ще имаш присъединяване.

- А каква мислите за чалгата?

- С наслаждение бих отишъл на погребението.

- А за българските малките екрани?

- Аз телевизия не виждам. Гледам филми. Даже последно гледах кино лентата с актрисата, която наградиха със " Златен глобус " вместо Бакалова и би трябвало да кажа, че аз също не съм склонен Мария Бакалова да бъде номинирана. Когато гледах Розамунд Пайк, се разтреперих от нейната игра, просто занемях от подобен сюжет, от подобен филм. Този " Борат " е цялостен неуспех. Момичето не играе добре, съгласно мен.

- Смятате ли, че въпреки всичко нейният триумф би оказал помощ на повече източноевропейски артисти да стигнат до Холивуд?

- Не, по какъв начин да им помогне. Маринов какво оказа помощ? Маринов беше един от групата, която взе " Оскар " и в този момент сякаш имаме " Оскар ". И виждате, че той не е напуснал България. Ти като си притежател на " Оскар ", до момента би трябвало да имаш 18 кино лентата за две години. Помогна ли му този " Оскар ", като " Оскар " е по-силно от " Златен глобус "?

- По време на пандемията, изключително последните месеци, доста българи пътуват по екзотични дестинации, да вземем за пример за Занзибар. Вие какво мислите за това?

- Повръща ми се. Какво да мисля. 9000 километра са 9 часа път, с цел да вървиш да гледаш палми. Ами проща-вайте, но на нашето море също има доста хубави палми и доста хубави оазиси. Например предходната година снимах клип в Приморско - съвършени хотели, съвършено обслужване, съвършени места. Много хора споделят “ами то е мръсно Черноморието”. Ами да, то е мръсно и в Лондон, но.

- Според Вас ще се оправи ли скоро ситуацията с пандемията?

- Аз не знам какво би трябвало да се оправя. Хората би трябвало да си гледат живота, защо-то цикличността на живот демонстрира, че понякога има или война, или нещо друго, което в един миг те стопира. Хората би трябвало да се съвземат и да осъзнаят, че тази година, която те са имали като отмора, е дадена, с цел да се огледат в нравствен проект. Вселената ти споделя “спри, огледай се какво не си направил”. Аз за това се чудя на тези наивници, които при първа опция ще вървят в Занзибар. Какво ще вършат там? За да се наснимат и да се тагнат. Няма никаква разумна причина. Това ти е обещано, с цел да се огледаш, да прецениш какво не си направил вярно, да пренаредиш целите си. Първият приоритет в пандемия не е да отидеш в Занзибар. Аз мога да нарека всички, които са отишли, елементарни.

- Вас промени ли Ви карантината?

- Аз отслабнах с 15 кг. Разкрих себе си като композитор, като реализатор на мои лични песни, започнах да се одобрявам доста повече, тъй като я няма тази раздразнителност. Аз имах 6 бала годишно в България и 2 в Лондон. Така че тази раздразнителност изчезна, това напрежение изчезна. Започнах и хората да одобрявам повече. Както се споделя с типичната пловдивска дума - айляк
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР