Автори на детска литература ще направят предколеден рейд в пловдивски

...
Автори на детска литература ще направят предколеден рейд в пловдивски
Коментари Харесай

Детски писатели на предколеден рейд в училищата

Автори на детска литература ще създадат предколеден рейд в пловдивски учебни заведения идната седмица. На 16 декември ще се съберат на щанда на Разказвача на приказки на коледен базар „ Капана “, а част от приходите от продажбите на книгите им ще отидат за книжки за заболели деца.  

Маратонът започва на 12 декември от СУ „ Св. Седмочисленици “  и ще премине още през учебните заведения СУ „ Черноризец Храбър “, ОУ „ Д-р Петър Берон “, СУ  „ Пейо Яворов “, ОУ „ Драган Манчов “. Лени Рафаилова  ще показа пред първолачета „ Джобче със снежинки “,  „ Кой по Коледа тъгува “ ще срещне второкласниците с писателката Теа Янева. При третокласниците ще влезе авторката на „ Така стартира всичко “ - Мариана Кръстева. Четвъртокласниците пък ще си поговорят с Божидара Ангелова за „ Здравей, Книгария “. С „ Да пробудиш драконче “ Николай Телалов ще гостува на петокласници. Неговата книга в жанр етнофентъзи е на второ място в класацията за детско произведение на десетилетието. 



Предколедното посещение в пловдивските учебни заведения е част от Националната самодейност за поощряване на четенето „ Разказвачът на приказки “, която започва преди 7 години.

Петимата създатели ще са на щанда <210> в първия ден от коледния базар „ Капана “ в пространството против Централна поща ​- 16 декември. Чак до 26 декември там ще се оферират модерна детска литература и кутиите на Разказвача на приказки. Във всяка от тях има брошура, чаша и тематични дарове, които създателите са подбрали.

От продажбите на кутиите 20% отиват за акцията „ Усмихни се, чети и оцветявай с Мечо “. Със средствата ще бъдат купени книги за библиотеки в педиатрични клиники в лечебните заведения в 38 града и коледни дарове на деца, които ще посрещнат празниците там. В Пловдив това са общо 10 отделения  - в УМБАЛ „ Св. Георги “, МБАЛ „ Св. Мина “ и УМБАЛ „ Пълмед “. Всеки има опция и да купи книга, само че да не я отнесе със себе си вкъщи, а да я остави на уредниците, които да я прибавят към коледните блага. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР