Авторът на думата сглобка“ трябва да бъде качен на пиeдестал,

...
Авторът на думата сглобка“ трябва да бъде качен на пиeдестал,
Коментари Харесай

Дамянова за Лена Бориславова: Нанесе нечувана вреда на ПП

„ Авторът на думата „ сглобка “ би трябвало да бъде качен на пиeдестал, тъй като той нанесе нечувана щета на Политическа партия “, сподели пред Би Ти Ви пиар специалистът и някогашен консултант на „ Продължаваме промяната “ Диана Дамянава.

С думите си тя разкритикува някогашната началничка на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова, от чийто есемес до Десислава Атанасова от ГЕРБ излезе думата " сглобка ", трансформирала се в нарицателно за ръководството на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Дамянова съобщи, че цялостното безмълвие на ГЕРБ и ПП-ДБ към съдружните договаряния значи сигурно, че ще има ротация и общо ръководство. Тя е на мнение, че най-накрая се прави политика по западен модел и в България. Дамянова обаче регистрира, че ПП-ДБ връщат Борисов във властта: „ Добрите сили ", както те назовават себе си, и „ неприятната кръв “, както ги назова Христо Иванов, са намерили някакъв общ метод между тях. В този общ метод те ще реализиран съглашение и това е 100 % несъмнено... Накрая значи, че ГЕРБ се връща във властта чрез някакъв документ. "

По думите на Дамянова Борисов съзнателно е дал редица условия за договарянията, с цел да може след това сякаш да отстъпи от тях. Според нея едно от тези условия е промяната на Асен Василев.

Тя добави, че публично ГЕРБ ще влезе във властта след четири години след няколко несполучливи опита да има „ негерберско държавно управление “.

Дамянова съобщи, че главният проблем е правосъдната промяна. По думите ѝ в документа на ПП-ДБ, в който не се желае поддръжка от Движение за права и свободи, може да е заложена мина за правосъдната система. Тя настоя да бъде даден отговор дали изключването на партията на Доган и опцията за тематични болшинства цели точно това, защото попълването на Антикорупционната комисия, какъвто образец даде тя, изисква болшинство от 160 гласа, с каквито ГЕРБ и ПП-ДБ не разполагат.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР