Автор: Виктор Блъсков, ТрудАмерика се бори срещу нашествие. Е, поне

...
Автор: Виктор Блъсков, ТрудАмерика се бори срещу нашествие. Е, поне
Коментари Харесай

Бунт в САЩ заради нелегалните мигранти - Тексас мобилизира националната гвардия и отказа да се подчини на Байдън, половин Америка ги подкрепя

Автор: Виктор Блъсков, " Труд "

Америка се бори против настъпление. Е, най-малко елементи от Америка. След като милиони незаконни мигранти се изливат през границата и обстановката излезе изцяло отвън надзор, Тексас реши да се заеме с казуса собственоръчно и да стартира да управлява границите, откакто президента отхвърли да го направи.

Върховният съд на Съединени американски щати забрани на Тексас да блокира незаконните мигранти с бодлива тел, Тексас отхвърли и съобщи, че протичащото се е настъпление в Съединени американски щати, а президента се проваля в една от главните си задания - да защищава щатите от навлизане на противников сили. 

Вече 25 от 50-те щата, всичките с републиканци отпред обявиха поддръжка към Тексас, а съвсем всяко лице на републиканската партия предизвиква щата да държи фронта и да не разрешава на Байдън да вкарва милиони незаконни мигранти в страната. 

Губернаторът на Тексас написа писмо, в което декларира ясно и тъкмо:

“Федералното държавно управление наруши разбирателството сред Съединени американски щати и щатите. Великите хора написали конституцията на Съединени американски щати предвидиха, че щатите не би трябвало да бъдат оставени на милостта на президент, който не зачита законите и не прави нищо да спре външни закани като тази картелите да вкарват милиони незаконни мигранти през границата. Поради тези аргументи разгласих настъпление...за да прикани конституционното право на Тексас да се отбрани. Това право е висш закон на земята и надвишава всевъзможни федерални решения за противното. Тексаската национална армия и други тексаски служби работят съгласно това право, както и законите на щата, да подсигурят границата на Тексас. ”

Писмото евентуално ще остане в историята като един от най-сериозните протести на един щат пред федералното държавно управление. Самият Абът сподели забележителна храброст като се застъпи за своя щат, вместо да се подчини на Байдън.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР