Автор: . Следвайте Гласове в ТелеграмПритеснявам се, защото структуриран разговор

...
Автор: . Следвайте Гласове в ТелеграмПритеснявам се, защото структуриран разговор
Коментари Харесай

Христо Иванов: Притеснен съм, защото нямаме диалог с ПП

Автор:. Следвайте " Гласове " в Телеграм
Притеснявам се, тъй като структуриран диалог с " Продължаваме промяната "  нямаме. Поддържаме някакво равнище на разговор, само че истината е, че структурирана връзка, в границите на която да почнем да създаваме параметрите на възможен втори мандат, няма, съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов в коридорите на Народното събрание.

" Времето изтича, а изработването на една работеща формула ще отнеме време и много старания, и в този смисъл ме тормози, че няма структуриран диалог ", каза той. 
Иванов подчерта, че има огромно значение кой е мандатоносителят, тъй като той е този, който взема решение дали нещо да се внесе в пленарната зала или не. По думите му мандатоносителят също по този начин би трябвало да обезпечи и " опция за дърпане на спирачка ":
" В една толкоз комплицирана композиция опасността от оставка може да се окаже методът за гарантиране на държавното управление. Оставката на държавно управление в ролята на спирачка може да подсигурява осъществяването на този ангажимент. В този смисъл мандатоносителят е този, който ще обезпечи сигурността, че министър председателят ще даде оставка при настъпването на политически условия ", изясни водачът на парламентарната група на Демократична България. 

Иванов обяви, че Българска социалистическа партия са вероятен сътрудник на Демократична България, само че че има няколко тематики, които съществено раздалечават двете обединения. Демократична България упорстват за рационализация на Българската войска чрез закупуването на нови осем F-16 и изрично пазят влизането в еврозоната, до момента в който Българска социалистическа партия са срещу новите изтребители и примането на еврото.  " Натрупаха се много разграничения сред нас и Българска социалистическа партия, които биха затруднили допустима наша колаборация ", посочи той. 
Съпредседателят на ДБ повтори, че коалицията няма да поддържа първия изследователски мандат за съставяне на държавно управление, който президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ:
" Ако се стигне до втория мандат, дано забележим каква ще бъде формулата, която " Продължаваме промяната "  ще предложат. За третия мандат напълно не мога да кажа какво ще се случи, тъй като следва каква политическа групировка ще се образува ", сподели още Христо Иванов. 
08 Ное 202241408 Ное 20224708 Ное 20226308 Ное 202228608 Ное 2022133808 Ное 2022250КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022130519 Окт 202271508 Ное 20228724 Sep 20222517
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР