Автор: obektivno.bgПрез 2023 г., докато министърът на вътрешните работи на

...
Автор: obektivno.bgПрез 2023 г., докато министърът на вътрешните работи на
Коментари Харесай

Рекорд на престъпността в Германия: 41% от извършителите са чужденци

Автор: obektivno.bg

През 2023 година, до момента в който министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фейзер насърчаваше всеобщата миграция, насилствената престъпност скочи до исторически връх. Чужденците, макар че са 15% от популацията на Германия, съставляват над 41% от причинителите на закононарушения, до момента в който 75% от жертвите са германци.

Годишният статистическидоклад за престъпността на Федералната работа на престъпната полиция на Германия провокира остри реакции в цялата страна, откакто разкри, че насилствената престъпност се е покачила до най-високото си равнище от 2009 година насам и броят на задграничните обвинени за насилствени закононарушения се е нараснал с 14,4% спрямо 2022 година, съобщи jungefreiheit.de.

Тенденцията, която се следи през миналите години, е процентът на чужденците, направили закононарушения,  да се усилва: 41,1%, спрямо 37,4% през 2022 г. и 33,8% през миналата година.

В отговор на тревожните числа опозиционните партии насочиха остри рецензии към политиките за всеобща миграция. Заместник-говорителят за вътрешната политика на „ Алтернатива за Германия “ (AfD) Мартин Хес поиска „ коренен поврат “ в политиката за миграцията.

Колегата му от ХДС/ХСС, Александър Тром, заяви пред Deutschlandfunk, че има потребност от „ промяна на актуалната политика за миграцията “. Предложените от него ограничения включват засилен надзор, по-малко обществени помощи за търсещите леговище, ограничение на правата на престояване и повече запаси за Федералната работа на престъпната полиция.

Лидерът на ХДС Фридрих Мерц беше подложен на критика по-рано тази година, че легитимира дискурса на „ крайнодесните “ посредством показване на по-строга имиграционна политика от тази, която неговата партия възприе при някогашния канцлер Ангела Меркел.

„ Германия е била страна на имигранти от десетилетия “, каза Мерц пред Ройтерс. Той обаче призна, че страната е изправена пред предизвикателство с неприятно интегрирани имигрантски групи.

Случаите на принуждение – тези, довели до съществени пострадвания, грабежи и разнообразни полови закононарушения – са се нараснали с 8,6% на годишна база, като управляващите са записали общо 214 000 случая през 2023 година Броят на случаите, включващи тежки телесни повреди, се е нараснал до 154 000 или  6,8% повече от предходната година.

Случаите на изнасилвания и други полови закононарушения са се нараснали с 2,4%, като чужденците съставляват към една трета от всички обвинени, което съставлява съразмерно нарастване на годишна база от 4,2%.

Грабежите също са нарастнали със 17%. Близо половината от обвинените не са имали немски паспорт.

Що се отнася до всички закононарушения, количеството и съотношението на задграничните обвинени е повишено внезапно. Подобно на насилствените закононарушения, броят на обвинените, които не са германци, се е нараснал със 17,8% до 923 000 спрямо 2022 година

Рязка възходяща наклонност се следи и при ненасилствените обири. Домовите обири са скочили с 18,9%; обири на автомобил – 17,5%; обири от магазини – 23,6%; и джебчийство – 11%. От 424 000 разпознати обвинени за обири, 187 000, или 44%, са притежатели на негермански паспорти, което съставлява нарастване от 22,8% спрямо миналата година.

„ Виждаме повишаване на насилствените закононарушения, повече юношески закононарушения и повече задгранични закононарушения “, призна вътрешният министър Нанси Фейзър.

Правилото тук е нулева приемливост. Конкретно това значи бързо произвеждане и осезаеми наказания. Чуждестранните причинители би трябвало да изоставен Германия доста по-бързо. Строгите правила за депортиране, които създадохме, в този момент би трябвало да се ползват, сподели Фейзър.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР