Автор: obektivno.bgНяма доказателства, че в социалнате мрежа X (преименувана от

...
Автор: obektivno.bgНяма доказателства, че в социалнате мрежа X (преименувана от
Коментари Харесай

Мъск срещу ЕК: Къде е цялата тази руска пропаганда? Не я виждаме

Автор: obektivno.bg

Няма доказателства, че в социалнате мрежа X (преименувана от Twitter) се популяризира съветска агитация. Така притежателят на X Илон Мъск отговори на на отчет на Европейската комисия (ЕК), в който се твърди, че Русия организира акции за дезинформация в обществените мрежи.

„ Къде е цялата тази проруска агитация? Не я виждаме “, написа Илон Мъск в отговор на самостоятелния публицист Глен Грийнуолд.

Американският публицист е мощно сериозен към това, което той възприема като акция на западните държавни управления за задушаване на публичния спор и цензуриране на несъгласието онлайн под прикритието на битка със зловредното съветско въздействие.

Грийнуолд сподели мнението си за последните образци за това изпитание в своя канал „ System Update “, публикувайки клипове от епизода в X, което притегли вниманието на Мъск.

Журналистът разкритикува отразяването от „ Вашингтон пост “ на изследване, оповестено от Европейската комисия от предходната седмица. Докладът проучва резултата от Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз върху „ съветски акции за дезинформация “ върху огромни онлайн платформи, в това число X.

Американският вестник упреква Мъск, че е разрешил на съветската дезинформация да се популяризира всеобщо, откогато купи обществената мрежа през октомври 2022 година

„ Цялото изказване е изцяло подозрително и даже скандално лъжливо “, коментра Грийнуолд. Според отчета на Европейска комисия обсегът на прокремълските сметки е повишен с 36% сред януари и май, откакто Мъск съобщи, че „ всички вести са до известна степен агитация “ и отмени цензурата.  Мъск също по този начин възвърне акаунта на някогашния съветски президент Дмитрий Медведев през април.

Основната рецензия на Европейска комисия е обвързвана с решението му да не потиска сметки, свързани с съветското държавно управление, политика, която отделя X от други огромни платформи, съгласно отчета.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР