Автор: obektivno.bgАгенция Ройтерс ще бъде разследвана в Украйна за публикуване

...
Автор: obektivno.bgАгенция Ройтерс ще бъде разследвана в Украйна за публикуване
Коментари Харесай

Киев ще разследва Ройтерс заради снимка на украинска ракета, изстреляна от жилищен квартал

Автор: obektivno.bg

Агенция " Ройтерс " ще бъде разследвана в Украйна за издание на фотоси, показващи противовъздушната защита в деяние над Киев, съобщи представителят на украинските военновъздушните сили (ВВС) Юрий Игнат.

Снимки, оповестени от организацията в неделя, демонстрират украинските зенитни сили, които поразяват цели в покрайнините на столицата. Една фотография показва експлозия в нощното небе и диря от ракета, идваща от жилищен квартал. Снимката е снимана от фотографа на Ройтерс Глеб Гаранич, който се намира в Киев.

„ Не съм имал опция да уча [снимкиите], само че в последна сметка хората, чиято работа е да се занимават с такива неща, ще се оправят с тях “, сподели представителят на Военновъздушни сили на Украйна Юрой Игнат, цитиран от Strana.ua.

Украинските управляващи постановиха строга възбрана за издание на фотоси и видеа, свързани с военните дейности, в това число прехващания от противовъздушната защита и целеви места. Нарушителите могат да получат до 12 години затвор съгласно украинското законодателство.

В края на май украинската работа за сигурност (СБУ) заяви, че е повдигнала обвинявания на четири дами за шерване в обществените мрежи на фотоси на противовъздуши ракети над Киев. Те се признаха за отговорни и бяха наказани условно на 5 година отнемане от независимост.

През юни СБУ съобщи, че проверява 200 души за нарушение на възбраната, като сега се водят 190 каузи.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР