Автор: lngworldnews.comДържавната газодобивна компания PGNiG в Полша понастоящем е в

...
Автор: lngworldnews.comДържавната газодобивна компания PGNiG в Полша понастоящем е в
Коментари Харесай

PGNiG оглежда възможността за участие в проекти на САЩ за износ на втечнен природен газ


Автор: lngworldnews.com

Държавната газодобивна компания PGNiG в Полша понастоящем е в предварителни диалози с американските компании, с цел да получи дялово присъединяване в уреди за експорт на полутечен природен газ.

Това ще проправи пътя на компанията, осигуряваща доставките на американски LNG, сподели Piotr Naimski, консултант на полското държавно управление по въпросите на енергийната инфраструктура, заяви медията Platts. Тя означи, че диалозите са в сходство със тактиката на PGNiG за нашарване на източниците на доставка, като също по този начин компанията интересува от партньорството със средномащабни или дребни производители на шистов газ в Съединени американски щати.

Мащабът и методът, по който тези запаси ще бъдат доставени в Полша, са допустими за евентуалните вложители на компанията, сподели Naimski.

PGNiG се пробва да понижи зависимостта си от съветския природен газ посредством газопровод. Договорът на компанията с " Газпром " изтича през 2022 година и няма проекти за подновяването му. Компанията също по този начин се концентрира върху създаването на плана за Балтийски водопровод, свързващ газовите мрежи на Полша, Дания и Норвегия, който се извършва по график и е плануван през 2022 година да стартира строителството.

-------------------------------------

Оригиналната публикация можете да намерите на: https://www.lngworldnews.com/pgnig-eyeing-stakes-in-us-lng-export-projects/?utm_source=emark&utm_medium=email&utm_campaign=daily-update-lng-world-news-2018-06-06&uid=56227

Източник: CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2018
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР