Автор: Кристиан Розлунд, pv-magazine.comСъхранението на енергията в батерии е гореща

...
Автор: Кристиан Розлунд, pv-magazine.comСъхранението на енергията в батерии е гореща
Коментари Харесай

Бум във финансирането на батерии за съхранение на енергия през първото тримесечие


Автор: Кристиан Розлунд, pv-magazine.com

Съхранението на силата в акумулатори е гореща тематика сега за производителите на сила и за вложителите. Докато интегрираните съоръжения от акумулатори и възобновимите енергийни източници стартират да се конкурират със заводите за природен газ на развити пазари като Калифорния, вложителите също стартират да залагат на огромни компании за акумулатори.

Като доказателство за втората наклонност, в сряда Mercom Capital разгласява тримесечния си доклад за батериите, интелигентните мрежи и успеваемостта на финансирането, съгласно който вложенията за рисков капитал в фирмите за акумулатори са се повишили 5 пъти в годината до 299 милиона щ.д. първото тримесечие на 2018 година

Тези 299 млн. $ съставляват 12 кръга от финансиране за рисков капитал за компании за предпазване в акумулатори. Водещият измежду тях беше батерията интегратор Stem, водач с mf.w`ekrje 80 милиона $ fj Activate Capital.

Компанията за литиево-йонна батерия IONIC обаче не изостана, като събра 65 млн. $ от консорциум от седем вложители, водени от Dyson. Сингапурската DuraPower се класира на трето място, като получи 40 милиона $ от двама вложители.

" Това е добър старт (до 2018 г.), по-добър от предстоящото ", отбелязва основният изпълнителен шеф на Mercom Capital Raj Prabhu. Той споделя, че тримесечието е част от общата наклонност на повишаване на вложенията в компании за предпазване в акумулатори.

В диалозите, които компанията е имала с фирмите за акумулатори, доста от тях означават честотата на потреблението им в Калифорния, защото провокират нараснал интерес към слънчевата сила.

Повече литиево-йонни акумулатори

Цялото корпоративно финансиране, обявено от Mercom през това тримесечие, е посредством сдружения с корпоративна обществена отговорност. Това обаче може да се промени. " Ако интензивността се вдигне, те ще отидат на финансовите пазари, с цел да наберат повече пари ", предвижда Prabhu.

Той отбелязва, че микс от интегратори на акумулатори и софтуерни компании са обезпечили по-голямата част от финансирането през първото тримесечие. Компаниите за батерийни системи водят с най-голямата сума от 91 млн. $, като 87 млн. $ са за производителите на литиево-йонна батерия.

Въпреки това, 65 млн. $ бяха вложени и в компании, произвеждащи твърди акумулатори. Prabhu споделя, че макар доминирането на литиево-йонните акумулатори, други технологии за акумулатори към момента набират обилни суми. " Инвеститорите не изключват други технологии ", споделя той. " Никой не е споделил, че литийният йон е победител. "
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР