Автор и снимка: Павлета Давидова, 24 часаМинути след пресконференцията, в

...
Автор и снимка: Павлета Давидова, 24 часаМинути след пресконференцията, в
Коментари Харесай

Хората на Терзиев приветстваха решението на Тодева и искат нов избор за комисиите в СОС

Автор и фотография: Павлета Давидова, " 24 часа "

Минути след конференцията, в която общинските съветници от ГЕРБ в София упрекнаха регионалната шефка Вяра Тодева в политически активизъм и желаеха промяната й, ПП-ДБ-СС опазиха решението й да анулира избора на ръководители на комисии.

Общинарят Христо Копаранов заключи, че тя върнала решение, което е взето небрежно отвън всевъзможни периоди. " Всички имаме интерес разпоредбите да се съблюдават. В правилника на СОС има такива - по кое време се насрочва съвещание, по кое време се внасят отчети и по кое време се взима решение ", каза той.

Копаранов посочи, че това е трябвало да стане най-късно в 16 ч. " Предложенията за тези решения бяха импортирани в 18,38 ч. след началото на съвещанието. Толкова бързаха да оползотворят " алената женитба ", че откакто стартира съвещание предложенията бяха разпределени в 19,59 - час след началото на гласуването им. Решенията се четяха в залата, хората не знаеха че са номинирани ", настоя общинарят.

Той изясни, че не възприемат визията на Българска социалистическа партия, ГЕРБ и " Възраждане " за бистрота и осведоменост за взимане на решения.

" Съгласни сме с връщането на решението. Сега при съблюдаване на естествена процедура всички съветници ще се срещнем с решенията и на идващото постоянно съвещание ще бъде признато по естествен метод ", сподели той. От обединението още първоначално предизвестили, че изборът ще е противозаконен. " Новата сглобка не се съобрази. Слава Богу, в този момент ще има естествена процедура ", обявиха от ПП-ДБ-СС.

ПП-ДБ-СС отхвърлиха да имат болшинство в комисиите - нямали такова в нито една.

" Нека се успокоят пристрастеностите, имаме седмица до идващото съвещание, знаем кои ще са номинациите за зам.-председатели на Общински съвет, кои членове на комисии желаят да са общинските съветници Знаем,че има доста отчети, дано в четвъртък да приемем законосъобразно решение за членовете на комисии и умерено да стартираме в обикновено работа ", споделиха общинарите от най-гокямата група в СОС. Те по този начин и не разбрали какво е налагало незабавното избиране на шефове на комисии - нито едно съвещание към момента не било извършено по-късно.

Копаранов сподели, че Георги Георгиев е наредил персонално прекъсване на тока в залата, коото не му попречило да твърди че има бойкот.

" Колегите от ГЕРБ са привикнали да се взимат решения по непрогледен метод и някой да им диктува какво да вършат ", нападнаха от ПП-ДБ-СС.

От групировката се възмутиха, че до момента в който се водели публични договаряния, комисиите били разпределяли по друг метод от формалните диалози

Решението на Тодева пък било добре аргументирано. В залата се гласоподаваха решения, с които съветниците не са осведомени, настоя Копаранов.

А на въпрос чакат ли промени в управленията при новия избор, ПП-ДБ-СС споделиха, че това зависи от " ръководещото малцинство ". Ние сме склонни да приказваме, зависи дали желаят разговор. Важно е да има пропорция на ръководителите на комисии поради избора на хората, споделиха те. А главен миг се оказа фактът, че ГЕРБ са взели две стопански комисии, пред които минават финансите на общината.

" Когато премине и тази спънка по избора на комисии, която е по-скоро техническа, ще развържем работата на Общински съвет и ще наваксаме с всички забавени преписки и отчети. Забавихме се, само че дано всичко е законосъобразно, с цел да не се оспорва всяко решение " споделиха от ПП-ДБ-СС.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР