Автор Гергана Иванова, struma.bg, снимка Булфото49-годишен мъж се удави в

...
Автор Гергана Иванова, struma.bg, снимка Булфото49-годишен мъж се удави в
Коментари Харесай

Тежка съдба тегне над това село, мъжете умират! Вдовици строят храм, за да спрат серията смъртни случаи

Автор Гергана Иванова, struma.bg, фотография Булфото

49-годишен мъж се удави в частен водоем в кюстендилското село Вратца, оповестиха от полицията. Сигнала за случая, при който намира гибелта си Любомир Велинов, подават инцидентно преминаващи оттова кюстендилци към 18:49 часа на 22 август. Дежурна полицейска група е направила оглед на място, като следи от принуждение не са открити, споделя struma.bg .

``
реклама

Кметът на селото Валентин Точев е сломен от случилото се: „ Разбрах от хората в селото вечерта в четвъртък. Всички се чудят какво е правил Любо там. Водоемът не е огромен, дълбочината е 2 метра, не знам обаче дали по принцип той е можел да плува. Не се е женил, има още двама братя и сестра. Работлив бе другояче, разполагаше с каруца и прекарваше някои неща против възнаграждение – я земеделска продукция, я нещо друго ”, прецизира Валентин Точев.

Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е стартирано досъдебно произвеждане, а към водоема към този момент са сложени сигнални ленти.

В село Вратца побързаха да напомнят и за тежката орис, която тегне над обитаемото място. От години вдовици благодарение на спонсори градят храм, тъй че да пресекат серията от смъртни случаи на мъже в обитаемото място.

Три овдовели преди години дами в с. Вратца към този момент издигнаха нов храм “Св. Дух ” в селото. Първо записали църковно настоятелство, дали и средства да се излеят основите, да купят материали, та да се стартира. Обърнали се и към спонсори. После и общината подкрепила начинанието – един път с 1000, втория път – с 9000 лв.. Отзовали се с известна сума и от Светия синод. Черквата вече е издигната, измазана извън. Поставили и 70-килограмова камбана, която платили от пловдивска компания. Направили им отстъпка за християнския знак, изясни кметът Валентин Точев. Предстоят обаче още доста разходи, работа по изографисването вътре, нов иконостас.

Вратца си има остаряла църква – “Св. Димитър ”, осветена през 1910 година Тя обаче е много отдалечена в планината Лисец, мъчно се доближава до нея. Новият храм е в самото село, в западната му част, в посока регионалния град.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР