Автор: Еран Бар-Тал Биткойнът се появи преди десет години и

...
Автор: Еран Бар-Тал Биткойнът се появи преди десет години и
Коментари Харесай

Israel Hayom: Новата валута на Фейсбук


Автор: Еран Бар-Тал

Биткойнът се появи преди 10 години и претендираше за това да стане актуалната цифрова валута. Така обаче и не съумя да заеме това място, защото на първо място биткойнът не можа да резервира стабилността на курса си. Но биткойнът извърши друга значима задача: той показва пред света превъзходната технология на блокчейна. И даже тези, които не имаха вяра в тази технология (а някои е допустимо да не имат вяра и досега) осъзнават, че бъдещето е на подобен жанр платежни системи.

Процесът, който започва Facebook е нов опит за образуване на бъдеща световна платежна система, на подобен вид финансов свят, на който неизбежно ще се наложи да смени съществуващия. Facebook разполага с всичко, с цел да реализира тази задача. На първо място – верният метод за реализиране. За разлика от обичайното мислене на комерсиалните компании, изключително на финансовите, стремящи се да произведат личен артикул, Facebook създава световен артикул, поначало предопределена за потребление в целия свят. Либра (така се назовава новата цифрова валута) – това не е валута на Facebook. Тя принадлежи на огромен брой търговски и компании и организации с нестопанска цел, обединени в асоциация, центърът, на които е ситуиран в Швейцария.

Подобна валута и съпътстваща световна платежна система е сериозно нужна за света. Когато произнасяме думата „ свят “, ние постоянно имаме поради не светът като подобен, а Европа, Съединени американски щати и още няколко западни страни. Но в актуалният свят има още към 2 милиарда души, които просто нямат банкови сметки. И когато те би трябвало да изтеглят пари, получават услугата на безумна цена. Новата платежна система, която образува Facebook ще стане избавително решение за огромен брой хора в света.

https://www.israelhayom.co.il/opinion/666827

Заглавието е на редакцията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР