Автор е на любимата за всички туристи скулптура Рибарчето –

...
Автор е на любимата за всички туристи скулптура Рибарчето –
Коментари Харесай

Ставри Калинов бе наясно, че най-късно до есента ще напусне тази земя

Автор е на обичаната за всички туристи статуя „ Рибарчето ” – знак на Несебър, и на паметника на децата, починали пред дискотека „ Индиго “ през 2001 година Негова статуетка на ктиторите на Боянската черква Константин и Елена е дарена на Папа Йоан Павел II.

 

Ставри Калинов е притежател на премията „ Златен век “ на Министерство на културата за необикновен принос в развиването и популяризирането на българската просвета. Носител е и на други влиятелни награди като „ Кристална звезда “ на изложба „ Макта “ за най-хубава галерия, „ Златен век ” на Министерство на културата за необикновен принос в развиването и популяризирането на българската просвета, десетки оценки и самопризнания от целия свят.

 

Той е сътворител на статуетките, връчвани на спечелилите в авторитетни състезания в България като „ Жена управител на годината ”. Правил е портрети на революционери и модерни политици като Бойко Борисов и Владимир Путин, които по незнайни аргументи са един до друг в креативния ъгъл на маестрото в неговото ателие на ул. „ Цар Освободител ” в София.

 

„ Интересувам се от политика, тъй като зная, че човечеството няма да бъде постоянно. То живее в последния си век. Вероятно след 60-70 години няма да го има, ще настане апокалипсис. Човекът скапва гравитацията на земята. Представете си какъв брой милиарда тона разнообразни тежести са поставени по земната повърхнина. Нормално е да се стигне до дисбаланс и заличаване. Хората сами ще са си отговорни, тъй като желаят да имат всичко и считат, че ще са безконечни. Те не имат вяра, че са господни рожби и би трябвало да слушат Господ, т.е. разсъдъка, да. си дават сметка кои са, какви са, каква стойност имат. На четири и половина години бях съзнателен – имах схващане. И тъй като съм роден във Видин покрай Баба Вида, ходех на Дунав да ловя риба, рисувах си, пеех си. Майка ми постоянно ме биеше и тормозеше. Наричаше ме „ урод ", „ отпадък ”...

 

Ние сме три деца. Аз съм междинното. Имам по-голяма сестра и по-малък брат, тях ги почиташе, а мен наскърбяваше. Станах на години, получавах награди от Съюза на художниците, от състезания в страната и в чужбина. Награждаваха ме с оценки за качества и достижения. Едва тогава ме призна и се просълзи ", показа преди време в свое изявление Ставри Калинов.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР