Автор: Дмитрий Минин, . Следвайте Гласове в .Броят на жертвите

...
Автор: Дмитрий Минин, . Следвайте Гласове в .Броят на жертвите
Коментари Харесай

Възможно ли е земетресението в Турция да е само началото на сеизмични и политически катаклизми на Земята?

Автор: Дмитрий Минин,. Следвайте " Гласове " в.
Броят на жертвите на неотдавнашното пагубно земетресение в Турция наближава 50 хиляди души. Разрушени или развалени са 200 хиляди здания. А светът е разчувствуван от прогнозите на учените за още по-големи катаклизми, вероятни в близко бъдеще. Такова е положението на нашата разтерзана планета и заобикалящия я космос. И въпреки все по-често хвърляните в последно време обвинявания за вероятен неестествен темперамент на раздвижването на земната кора благодарение на някакво скрито оръжие да са по-скоро изпреварили времето си, сериозните политически последици от толкоз огромни произшествия са неизбежни.


Снимка на тектоничния разлом след земетресението в югоизточна Турция.
В края на февруари нидерландският сеизмолог Франк Хубербитс, който най-точно от всички предсказа разрушителните трусове в Турция и Сирия, съобщи, че през март 2023 година на земята ще се случи ново мега-земетресение.
В известие на института Solar System Geometry Survey (SSGEOS), където работят учени, се споделя, че приближаването на планетите на 2 и 5 март може да докара до доста огромна сеизмична интензивност на планетата ни, от която ще последва поредност от трусове в най-податливите на това събитие региони на света.


Сеизмичен график за март на SSGEOS.
Магнитудът на подземните земетресения може да доближи до 8,5 по скалата на Рихтер или повече. Напомняме, че в Турция оптималната стойност беше 7,8 бала по този индикатор. От института показаха и районите, попадащи в по този начин наречената „ алена зона “: южната част на Япония, Индонезия, Пакистан, Гърция, Португалия, част от Северна Америка. Русия също участва в този лист. Франк Хубербитс счита, че на Курилските острови може да се случи разрушително земетресение.
Най-голяма паника, по разбираеми аргументи, това изказване провокира в Турция, където през тези дни бяха маркирани нови земетресения с магнитуд до 5,6 бала в провинция Малатия, северно от зоната, в която бяха маркирани по-рано. Сред популацията се ускори суматохата, че е допустимо подземната буря да се движи към Анкара и Истанбул.

Епицентърът на земетресението в Малатия.
Появиха се и клюки за допустимо изригване на спящия вулкан в планината Кушкаясъ в региона на Гексун в Кахраманмараш, където са се появили следи на необикновена геологична интензивност, а точно изхвърляне на пепел. Изменил се е и цветът на скалите в планинското известно туристическо място Балъклъгеле, известно измежду хората с името „ басейна на Авраам “.

Пепел по откосите на планината Кушкаясъ.
Едновременно с повторното земетресение в Малатия, районът на границата на Централна Азия с Китай се разтресе със мощ 5,9  степени. Тук най-големи опасения пораждат от вероятен пробив на Сарезкото езеро, ситуирано в планините на Памир, което е дълго 70 километра и е с дълбочина от 500 метра, а размерът на водите му е 17 кубически километра и маса от 17 милиарда тона. Сарезкото езеро се отнася към остатъчните езера и е зародило вследствие на пагубно разрушение на руслото на река Бартанг след земетресението от 1911 година. Ако нови мощни земетресения разрушат образувалото се езеро Усойски завал, ще бъдат потопени обширни гъстонаселени региони на Централна Азия.

Сарезкото езеро
В обществените мрежи в Турция, а в този момент и в Централна Азия, се множат страховете и се изричат съмнения, дали зад това не стои нечия зла воля. Неспокойни са и политиците от целия „ Велик Туран “ (Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Туркменистан и северните провинции на Афганистан и Пакистан – б.пр.) Въпреки някои предсказания за неизбежно рухване на рейтинга на президента Ердоган, към този момент му се удава освен да резервира рейтинга си по време на дейните действия по избавяне на потърпевшите и оказването на помощ за тях, само че и да го увеличи. Това обаче ще продължава, единствено до момента в който той има в ръцете си запаси за решение на зараждащите проблеми. Когато ресурсите свършат, изключително при положение на предсказаните нови мощни земетресения, обстановката може радикално да се промени.
Макар турските държавници и формалните медии да заобикалят догатките за неестествен темперамент на сриналите Турция катаклизми, тези догатки са задоволително публикувани измежду народа. И всички са отправени в една посока. Затворените западни консулства и посолства няколко дни преди земетресенията, странните светкавици, следени преди началото им, подгряват тези подозрения. За тяхното увеличаване способства и разобличението на Сиймур Хърш против администрацията на Съединени американски щати за взривяването на газопроводите " Северен поток " в Балтийско море. Хората от улицата разсъждават по този начин: в случай че американците са били способни да проведат такава чудовищна измама на едно място, за какво да не могат да създадат нещо сходно на друго? Мнението на геофизиците, че провокиране на земетресение от индивида към този момент е невероятно, е безапелационно за малко на брой. И за взривяването на газопроводите до неотдавна никой не смееше да упрекна някоя страна. Но въпреки всичко ги взривиха. Турците изискват от държавното управление подробно следствие на всички вероятни аргументи за бедствието, както и усилена защита на своите Турски потоци.

Строителната площадка на Атомната електроцентрала в Аккую.
Никой не има вяра на уверенията на Вашингтон. Например, пристигналият в Турция държавен секретар Блинкен изрази състрадание и даде обещание на „ съдружниците “-турци 100 милиона $, при техните многомилиардни загуби. Достатъчно е да съпоставим тези 100 милиона за избавяне на човешки животи в Турция със 100те милиарда $, изплатени на Украйна за лишаване на човешки животи. С голямо съмнение се посреща в Турция и разгърнатата от американците акция против строителството на атомната електроцентрала в Аккую, предоставено на Росатом и окачествявано като небезопасно. След в детайли проучване се оказа, че АЕЦ не е получила повреди и се построява при съблюдаване на всички защитни ограничения. По-скоро стремежът на Белия дом „ да лови риба в мътна вода “ за следващ път поддържа „ тайната доктрина “ за ролята на американците в тази история. А и фактът, че в Съединените щати е създадено геофизическо оръжие, способно да сътвори у съперника проблеми с околната среда, не се отхвърля от никого. Под въпрос е най-много това дали системи от вида на HAARP в Аляска могат да вършат това в този момент, а не в далечното бъдеще.

Антенното поле на HAARP за влияние върху средата с военни цели.
Ако Вашингтон желае да не бъде упрекван в отприщване на демонски произшествия, не би трябвало да дава мотиви за това. Американците ту натякват за всемогъществото си и се хвалят с новости, способни да приближат Армагедон, ту отхвърлят причастността си към явни злодеяния. Взривяването на " Северен поток " се отнася към този раздел. Това не е пеперудката от „ доктрина на хаоса “, която размахва крила в Бразилия и провокира земетресение в Китай. Това е (терористичен) акт от доста по-сериозен порядък, следствията от който в никакъв случай няма да бъдат изплатени от Америка, когато хората свикнат да свързват всички напасти с нея и лишават на Белия дом всички учредения да претендира за „ морално водачество “, за което там доста обичат да приказват.
 
Източник:
Превод за " Гласове " Екатерина Грънчарова
 
 
 
 
10 Март 2023184509 Март 2023322908 Март 2023283507 Март 2023219207 Март 2023272206 Март 20233194КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023190228 Фев 2023124309 Март 2023117703 Март 20232814
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР