Автор: Дейвид Бренън, НюзуикИнтервюто на Тъкър Карлсън с руския президент

...
Автор: Дейвид Бренън, НюзуикИнтервюто на Тъкър Карлсън с руския президент
Коментари Харесай

Нюзуик: Тъкър Карлсън може да се сблъска със санкции заради интервюто с Путин

Автор: Дейвид Бренън, " Нюзуик "

Интервюто на Тъкър Карлсън с съветския президент Владимир Путин може да стане обект на посягане от страна на законодателите на Европейския съюз, оповестиха за Newsweek сегашни и някогашни членове на Европейския парламент. Карлсън посети Русия тази седмица и във вторник разкри, че скоро ще разгласява изявление с съветския водач. (

(Бел. на " Гласове " - анонсът на Тъкър Карлсън за изявлението с Путин е гледан от 82 млн. души до 19 ч. в сряда.)

Работата на Карлсън в Русия може да докара някогашния водещ на " Фокс нюз " до проблеми с Европейски Съюз, споделя пред " Нюзуик "  Ги Верхофстад, някогашен премиер на Белгия и сегашен член на Европейския парламент.

Депутатът, който прикани Европейски Съюз да изследва опцията за налагане на " възбрана за пътешестване " на Карлсън, дефинира Карлсън като говорител на някогашния президент Доналд Тръмп и Путин, като добави: " Тъй като Путин е военнопрестъпник и Европейски Съюз постанова наказания на всички, които го подкрепят в това начинание, наподобява разумно Службата за външна активност да прегледа и неговия случай. "

" Нюзуик " се свърза с мрежата на Тъкър Карлсън по имейл, с цел да изиска коментар в сряда сутринта. Статията ще бъде обновена, в случай че получим отговор.

Обяснявайки претекстовете си за изявлението, Карлсън съобщи във видеообръщение във вторник: " Повечето американци нямат визия за какво Путин нахлу в Украйна и какви са задачите му в този момент. Ние не сме тук, тъй като обичаме Владимир Путин, а тъй като обичаме Америка....Не ви насърчаваме да се съгласите с това, което Путин може да каже в това изявление, само че ви призоваваме да го гледате. Трябва да знаете колкото се може повече. "

Службата за външна активност на Европейски Съюз (ЕСВД) е дипломатическото звено на блока, което дава отговор за външната политика. За да може обещано лице да бъде включено в листата със наказания на Европейски Съюз, на ЕСВД трябва да бъдат показани доказателства за разглеждане. Ако бъдат счетени за задоволителни, ЕСВД може да показа случая на Европейския съвет - орган, формиран от националните водачи на Европейски Съюз - който взема окончателното решение дали да наложи наказания.

По този метод възможните наказания против Карлсън може да се окажат възможност в далечно бъдеще, даже в случай че този ход получи задоволителна поддръжка измежду европейските законодатели и държавни глави.

Луис Гарикано, някогашен евродепутат, съобщи пред " Нюзуик ", че е склонен с позицията на Верхофстад. " Той към този момент не е новинар, а агитатор на най-отвратителния режим на европейска земя и на този, който е най-опасен за нашия мир и сигурност ", сподели Гарикано, коментирайки Карлсън.

Съдържанието на изявлението на Тъкър Карлсон с Путин към момента не е ясно, само че като се има поради дългогодишната отбрана на някои аспекти на съветската политика, критиците чакат то да бъде благосклонно към Москва.

" На първо място, не трябва да забравяме, че Путин не е просто президент на страна-агресор, а е търсен от Международния углавен съд и упрекнат в геноцид и военни закононарушения ", споделя пред " Нюзуик "  евродепутатът Урмас Пает, който преди този момент е бил външен министър на Естония.

" Карлсън желае да даде естрада на човек, упрекнат в закононарушения на геноцид - това е неправилно. Ако Путин има какво да каже, той би трябвало да го каже пред Международния углавен съд. В същото време Карлсън не се държи като същински публицист, защото ясно показва благосклонностите си към съветския режим и Путин и непрекъснато подценява Украйна, която е жертва на съветската експанзия.

" Така че за сходна агитация в интерес на незаконен режим можете да попаднете в листата със наказания. Това се отнася най-много за възбраната за пътешестване в страните от Европейски Съюз. "

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че изявлението към този момент се е състояло. " Неговата позиция се разграничава от тази на останалите ", сподели Песков за Карлсън в сряда. " Тя никога не е проруска, не е проукраинска, а проамериканска, само че най-малко контрастира с позицията на обичайните англосаксонски медии. "

Интервюто на Карлсън ще го трансформира в първия представител на западните медии, който задава въпроси на Путин след пълномащабното навлизане в Украйна.

" Американците имат право да знаят всичко, което могат, за войната, в която са забъркани, и ние имаме право да им разкажем за нея ", сподели Карлсън във видеообръщението си.

Той добави, че е изискал изявление и от украинския президент Володимир Зеленски.

 

Инфо: " Нюзуик "

Превод: Гласове "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР