Автор: Арън Блейк, Когато във вторник вечерта президентът Байдън ще

...
Автор: Арън Блейк, Когато във вторник вечерта президентът Байдън ще
Коментари Харесай

41% от републиканците в САЩ са съгласни Русия да получи украински територии

Автор: Арън Блейк,
Когато във вторник вечерта президентът Байдън ще произнесе, една от главните тематики евентуално ще бъде Украйна - изключително в светлината на отслабващата поддръжка на Републиканската партия за финансиране на нейната отбрана против съветската инвазия.

Писали сме за тази смяна в мненията и преди, в това число и. Речта на президента на Украйна Володимир Зеленски пред Конгреса през декември наподобява не е трансформирала доста нещата, защото половината или повече от републиканците в този момент споделят или че вършим прекалено много, с цел да помогнем на Украйна, или че би трябвало да спрем да финансираме нейната защита. Тези настроения в неговата партия накараха настоящия ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти (от Калифорния) да допусна, че ръководената от него Камара да изпраща повече пари.
Нова порция социологически изследвания преди речта на Байдън удостоверяват еволюцията на това, което в миналото беше доста двупартиен въпрос. Проучване на да вземем за пример демонстрира, че половината от републиканците в този момент споделят, че вършим " прекалено много " за Украйна. Това е повече от 18% през април 2022 година
Още по-фрапиращо е, че съгласно изследване на NBC News от предходната седмица 63% от републиканците са срещу " даването на повече средства и оръжия на Украйна ", а 32% ги поддържат. Това е може би най-сериозният укор на Републиканската партия към финансирането на Украйна в историята и идва в миг, когато администрацията на Байдън

Но тогава поражда въпросът за какво? Не става въпрос единствено за финансовите разноски и в действителност не става въпрос за това, че републиканците застават на страната на Русия във връзка с Украйна,. Става дума най-много за това, че те имат по-малко религия във военните старания на Украйна и все по-голям песимизъм, че съветската инвазия съставлява опасност за Съединените щати.
И може би най-забележителното е, че се обрисува подготвеност да дадат на Русия част от украинската територия, към която тя се стреми.
Като цяло поддръжката за идеята на Украйна остава преобладаващо двупартийна. Но републиканците са по-скептични, че Украйна може да излезе победител. Проучване на Fox News, оповестено предходната седмица, демонстрира, че демократите считат, че Украйна печели войната с разлика 2 към 1 - 61% против 26%.
Републиканците - 43% считат, че Русия печели, а 42% - че Украйна печели. Това е след изборите през 2022 година, което демонстрира, че републиканците са по-склонни от демократите да считат, че Русия печели войната.
Подобно изследване на Fox News от декември демонстрира, че 34% от демократите считат, че е " доста евентуално " Украйна да оцелее след нашествието и да остане свободна страна, само че единствено
Освен това републиканците са по-малко склонни от преди да имат вяра, че Съединените щати в действителност имат някакъв залог във войната.
Проучване на университета " Маркет " от този месец сподели, че 37% от демократите считат, че това, което се случва с войната, има " огромно значение " за живота в Съединените щати, спрямо. И до момента в който при започване на войната изследване на изследователския център " Пю " сподели, че половината от републиканците считат нашествието за " огромна опасност " за ползите на Съединени американски щати, в този момент. (Убеждението на демократите, че Русия е " съществена опасност " през това време е намаляло напълно леко - от половината на 43%).
Може би най-поразителното обаче е готовността на Републиканската партия да отстъпи територията на Украйна в името на прекратяването на войната.
дава на хората двоичен избор сред поддръжката за напъните на Украйна да си върне територията и бързото привършване на войната - даже в случай че това значи, че на Русия ще бъде разрешено да резервира превзетата територия. Незначително болшинство от републиканците избра първото, само че 41% бяха подготвени да позволен Русия да резервира територията в името на прекратяването на войната. Това е спрямо едвам 16% от демократите, които считат същото.

А в случай че към това се прибави и финансовият въпрос, републиканците наподобяват още по-отворени към това Русия да резервира някои територии. Проучване на публичното мнение, извършено през ноември за Чикагския съвет по световни въпроси, сложи ненапълно сходна алтернатива: сред поддръжка за Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ", даже в случай че това значи по-високи цени на газа и храните в страната, или договаряния за споразумяване на въпроса, " даже в случай че това значи, че Украйна ще загуби някои територии ". През лятото на 2022 година републиканците бяха разграничени по същия въпрос, само че през ноември Демократите всъщност се прекатурнаха, заставайки на страната на 61-36 в интерес на " толкоз дълго, колкото е належащо ".
Разбира се, това не е първият случай, в който американците поддържат претенциите на Русия към украинска територия. Но когато през 2014 година Съединените щати възприеха по-безцеремонен метод към анексирането на Крим от Русия, партийното разделяне се обърна. Тогава точно републиканците, и избраха да заемат
Подобни изследвания слагат нещо като проблем с кокошката и яйцето: може би все по-голяма част от Републиканската партия просто счита, че разноските не си заслужават, поради несигурните вероятности за триумф на Украйна. Или може би републиканците, които избират по-неинтервенционистка външна политика във връзка с Украйна, запълват назад аргументите за оттегляне от войната.
Но резултатът е еднакъв: към половината или повече републиканци в този момент са много скептични във връзка с продължаващото присъединяване на Съединени американски щати, а мнозина в ГП са подготвени да дадат на Русия най-малко част от това, поради което тя нахлу в Украйна.
 
Източник:
Превод: " Гласове "
 
 
 
06 Фев 2023180606 Фев 20231703905 Фев 2023536004 Фев 2023452303 Фев 2023435802 Фев 20237072КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023381411 Яну 2023238405 Фев 202368126 Яну 2023617
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР