Автор: Andreas Exarheas, intellinews.comПроучвателната активност ще се увеличи през 2018

...
Автор: Andreas Exarheas, intellinews.comПроучвателната активност ще се увеличи през 2018
Коментари Харесай

Проучвателната активност през 2018 г. се увеличава, но инвестиционните ограничения остават


Автор: Andreas Exarheas, intellinews.com

Проучвателната интензивност ще се усили през 2018 година, само че несигурността на пазара и нуждата от ръководство на равнищата на дълга ще останат основни ограничавания за вложенията.

Това е гледната точка на анализаторите на петрол и газ в BMI Research, които подчертаха, че неотдавнашният тригодишен спад е принудил фирмите за изследване и рандеман да понижат разноските и да подобрят ръководството на разноските.
Секторът се възползва от възобновяването на паричния поток на фона на по-високите цени на петрола, а фирмите от E&P се готвят да покачат интензивността си през тази година, с цел да разширят портфолиото си, като се насочат към редица нови гранични пазари, съгласно BMI.

Въпреки възходящата убеденост обаче, фирмите от E&P ще продължат да търсят баланс сред увеличението на разноските за нови планове, понижаване на ливъриджа и увеличение на разпределението на акционерите, предадоха за Rigzone анализаторите на BMI.

" Смятаме, че през идващите месеци ще има нараснало внимание върху разноските, защото фирмите поддържат финансова дисциплинираност ", обявиха анализаторите.

Прогнозата на BMI следва новината, че световните стандартни открития са достигнали рекордно ниско равнище през 2017 година, почти по-малко от седем милиарда барела петролен еквивалент (boe), съгласно Rystad Energy.

Това е най-ниската цифра от най-малко 2012 година, акцентира Rystad, когато към 30 милиарда boe бяха открити по целия свят. Общият размер на стандартните открития в международен мащаб през 2013 година възлиза на 16 милиарда boe, 15 милиарда boe през 2014 година и 2015 година и 8 милиарда boeпрез 2016 година

" Не сме виждали сходно нещо от 40-те години на предишния век ", сподели Sonia Mladá Passos, старши анализатор в Rystad Energy, в изказване на организацията през декември 2017 година

" Откритите размери са приблизително към 550 милиона барела от петролен еквивалент на месец. Най-тревожен е фактът, че коефициентът на заменяне на запасите през 2017 година доближи едвам 11% (при композиция на петрол и газ), спрямо над 50% през 2012 година ", добави Passos.

Източник: CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2018
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР