Автопроизводителят цели да увеличи дела на продажбите на електромобилите си

...
Автопроизводителят цели да увеличи дела на продажбите на електромобилите си
Коментари Харесай

Subaru влиза на пазара на електромобили

Автопроизводителят цели да усили каузи на продажбите на електрическите автомобили си в световен мащаб с до 40%

Концернът ще построи потенциал за акумулатори през идващите 5 години и ще добави индустриална линия за електрически коли в завода в префектура Гунма.

Японският автоконцернSubaru Corp. възнамерява да влага към 250 милиарда йени (1,9 милиарда долара) в индустриален потенциал за електромобилни акумулатори през идващите 5 години и ще добави индустриална линия за електрически коли в главната си фабрика в префектура Гунма, Япония, която би трябвало да бъде въведена в употреба през 2027 година оповестява Bloomberg, представен от

По-рано Nikkei разгласява информация, че Subaru Планира да влага към 100 милиарда йени по този проект.

„ Получаваме доста повече въпроси от търговците на дребно в Съединени американски щати по отношение на електрическите автомобили през последната година “, показва основният изпълнителен шеф на Subaru Томоми Накамура. „ От решаващо значение е да разгледаме от близко по какъв начин се трансформират полезностите на потребителите “, прибавя той.

Subaru, която осъществя съвсем 70% от продажбите си в Съединени американски щати, цели да усили каузи на електрическите автомобили от световните си продажби до 40% през 2030 година Автопроизводителят започва резервациите за своя модел Solterra, неговият първи напълно електрически SUV, създаден взаимно с Toyota Motor Corp. Според Накамура компанията възнамерява да „ употребява алианса за създаване на технологии и ноу-хау “.

Японските автомобилни производители изостават от своите интернационалните съперници във връзка с тласъка към електрическата подвижност, като островната страна и трета по величина стопанска система в света може да се похвали единствено с дял на електрическите автомобили от едвам един % от общите продажби.

Сега японските концерни се пробват да наваксат, като Honda Motor Со. възнамерява да вложи 5 трлн. йени през идващите 10 години за производството на по-чисти години, а Toyota влага 624 млн. $ за произвеждане на съставни елементи за електрически автомобили в Индия.

В същото време Subaru предвижда оперативна облага за актуалната фискална година от 200 милиарда йени, което е малко повече по отношение на прогнозата на анализаторите за 196 милиарда йени.

Оперативната облага на концерна за четвъртото тримесечие възлиза на 13,4 милиарда йени, спрямо 4,3 милиарда йени преди година, което обаче съставлява спад по отношение на регистрираните през третото тримесечие 22,8 милиарда йени.

Автомобилният производител „ евентуално ще се сблъска с опасности като нови огнища от Covid-19, съкращения на производството заради дефицит на части, по-високи разноски и последствията от войната Русия-Украйна “ през тази фискална година, разяснява анализаторът на Bloomberg Intelligence Тацуо Йошида.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР