Автопроизводителят казва, че може да обмисли свой завод в Европа.

...
Автопроизводителят казва, че може да обмисли свой завод в Европа.
Коментари Харесай

Chery планира три марки за Европа до 2026 г

Автопроизводителят споделя, че може да обмисли собствен цех в Европа. Chery ще пусне своя кросоувър Omoda 5 в Европа тази година. Китайската марка Chery има амбициозни проекти да сътвори три марки в Европа и да пусне три нови модела за всяка марка - всичко това в границите на две години.

Управляващият шеф на CheryEurope e Йохен Тютинг сподели, че в случай че стартирането е сполучливо, компанията ще обмисли основаването на личен цех в Европа. „ Темата за производството в Европа сигурно е настояща за нас " - сподели Тютинг - „ Навсякъде, където сме постигнали съответните размери, ние започнахме и локално произвеждане. В Европа сме уверени, че ще станем подобаваща марка и че локалното произвеждане ще се изплати навреме. "

Автопроизводителят обаче започва постепенно търсейки повече пазарна сигурност. Chery към този момент един път отсрочи стартирането си на европейския пазар, което в началото беше планувано за 2017 година Tютинг сподели, че желае да стартира с стартирането на марките Omoda и Jaecoo през 2024 година които към този момент се оферират в Китай.

Кросоувърът Omoda 5 с бензинов мотор ще дойде в салоните напролет, последван от версия акумулаторно-електрически автомобил. Следващата година марката Jaecoo ще дебютира със SUV, наименуван Jaecoo 7, последван от първокласната марка Exlantix.

Tютинг сподели още, че не желае да нарежда марките Chery в бюджетния бранш във връзка с цените, само че въпреки всичко желае те би трябвало да бъдат " доста конкурентни ". „ Изцяло електрическата версия на Omoda 5 ще остане под 40 000 евро ", сподели той, като оправда съвсем едновременното пускане на трите марки, като уточни особеното им пазарно позициониране.

„ Теоретично бихме могли в началото да дойдем в Европа единствено с една марка, само че желаеме да изясним, че Chery е необятно позиционирана, тъкмо в премиум сегмента ", сподели Тютинг. Chery е избрала конструкция с девет национални търговски организации за продажби в Европа. Всяка от марките Omoda и Jaecoo се ръководи взаимно.

„ Избрахме класическа идея за дилърска мрежа " - сподели той - „ Утвърдените търговци на дребно познават най-добре своя район на продажби и са най-способни да се извърнат към верните клиенти. Спецификациите за шоурумите на Omoda и Jaecoo ще бъдат доста по-прагматични от тези на техните пазарни съперници. "

Тютинг добави още че не желае да слага цели за продажби - „ Убедени сме, че нашите модели Omoda и Jaecoo ще имат триумф в Европа " - „ Накратко - Тук сме, с цел да останем. "

Съобщава се, че IDG Capital обмисля инвестиция от 7 милиарда юана (976 милиона долара) в Chery, която е учредена през 1997 година Компанията е измежду най-големите експортьори на коли в Китай и е продала близо 1,7 милиона автомобила през 2023 година Chery влага съществено в интернационалните експанзии, в това число заводи в Аржентина, Индонезия, Малайзия, Тайланд и Виетнам.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР