Автопроизводителят Ford и веригата пицарии Domino's ще тестват доставки на

...
Автопроизводителят Ford и веригата пицарии Domino's ще тестват доставки на
Коментари Харесай

Безпилотен Ford доставя пица Dominos?

Автопроизводителят Ford и веригата пицарии Domino's ще тестват доставки на пици по домовете с самостоятелни коли. Това оповестиха двете предприятия във вторник.

Експериментът ще се организира в 115-хилядния град Ан Арбър, щата Мичиган. Клиентите, които ще получат доставките си от особено оборудван безпилотен Ford Fusion Hybrid, ще бъдат избирани на инцидентен принцип. Те ще имат опцията да наблюдават местоположението на поръчката си посредством GPS и ще бъдат инструктирани посредством SMS по какъв начин да я получат, когато колата дойде на адреса.

„ За нас самостоятелните транспортни средства се трансформират във все по-обещаващ бизнес модел. Domino's Pizza споделят нашата визия за бъдеще, в което интелигентни коли вършат живота на хората по-лесен и удобен “, съобщи шефът на отдела за безпилотни и електрически транспортни средства на Ford Шериф Маракби.

Двете компании желаят да схванат реакцията на клиентите към този тип доставки. Интересен въпрос е дали хората ще бъдат недоволни от обстоятелството, че би трябвало сами да вземат поръчката си от самостоятелния автомобил, вместо тя да бъде доставена непосредствено до прага на вратата им.

Все отново безпилотният Ford Fusion Hybrid няма да се движи безусловно самичък – с него ще пътува инженер по сигурността от Ford и специалисти, които ще проучват опита.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР