Автономният товарен кораб Микаге демонстрира пълен успех във вода(снимка: Mitsui

...
Коментари Харесай

Япония пусна първите автономни кораби за контейнери


Автономният товарен транспортен съд „ Микаге ” показва цялостен триумф във вода
(снимка: Mitsui O.S.K. Lines)

Автономният превоз става все по-популярен и Япония се надява да заеме лидерското място, когато става дума за революцията в морските товарни транспорти. Страната на изгряващото слънце е решила, че самостоятелните товарни кораби би трябвало да съставляват 50% от флота ѝ до 2040 година И триумфите по пътя към постигането на тази цел са факт.

Консорциум с присъединяване на японската нестопанска организация Nippon Foundation и сътрудници от товарната промишленост като Mitsui Lines и Japan Railway Construction построи и тества самостоятелни товарни кораби, фериботи и камиони-амфибии, заяви. Трите организации в този момент се надяват, че технологията ще помогне за напредване на товарите в бъдеще, защото Япония има от ден на ден усложнения да поддържа своята продуктивност поради застаряването на популацията.

Доказателството бе самостоятелният товарен транспортен съд „ Микаге ”, който в края на януари показва цялостен триумф. Използвайки сателитна система от радарни датчици, камери и компас за навигация, 95-метровият безпилотен транспортен съд измина 161 морски благи (почти 300 километра) от пристанище Цуруга в Японско море до пристанище Сакай покрай Осака.
още по темата
За акостирането, една от най-трудните елементи от целия развой, „ Микаге ” употребява помощта на дронове, които пуснаха въжетата на служащите, чакащи на пристанището, с цел да обезопасят кораба. Това се случи на 24-25 януари.

Дни по-късно, на 5 февруари, различен от самостоятелните кораби на консорциума „ Сузаку ” приключи сполучливо пътешестване сред залива Токио и залива Исе. Той измина разстояние от 236 морски благи (380 километра) сред залива на Токио и залива на Исе.

Фондация Nippon пресмята, че развиването на ще има позитивно влияние от към 1 трилион йени (почти 8 милиарда евро) за японската стопанска система през 2040 година Сатору Кувахара, основен изпълнителен шеф на дъщерното сдружение на Nippon Yusen, една от фирмите в консорциума, е убеден, че технологията ще бъде подготвена за практическа приложимост през 2025 година

След този стадий предизвикването ще бъде да се разработят регулаторна рамка и индустриални стандарти към този тип превоз, уточни Кувахара пред Japan Marine Science.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР