Автономните самолети изместват пилотите от военновъздушните сили. Военновъздушните сили на САЩ

...
Автономните самолети изместват пилотите от военновъздушните сили.
Военновъздушните сили на САЩ
Коментари Харесай

Мини изтребители ще охраняват небето: САЩ създават съвсем ново поколение безпилотни самолети

Автономните самолети изместват водачите от военновъздушните сили.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати създават ново потомство безпилотни изтребители, които могат да летят на височина 9 метра от земята до своите цели. Както и да посрещат вражеските ракети. Тези изтребители имат неповторими благоприятни условия, които не са налични за пилотираните самолети.

Инициативата, подбудена от възходящите разноски за съществуващите военни самолети и напредъка в създаването на летателен програмен продукт, има за цел да укрепи флота от самолети. Който съгласно формалните представители на Военновъздушните сили е най-малкият и най-старият, откогато Военновъздушните сили са образувани като обособен тип въоръжени сили през 1947 година Отбелязва се също по този начин, че създаването на такова съоръжение ще помогне на Съединени американски щати да задържат военния напън на Китай.

Военновъздушните сили възнамеряват да се снабдят с най-малко 1000 такива мини изтребители. Първата партида от 100 броя се чака да бъде доставена през идващите 5 години. Тези дронове, известни като Collaborative Combat Aircraft (CCA), ще ескортират и пазят изтребителя F-35 и новия бомбардировач B-21. Те ще носят на борда си оръжия за атакуване на въздушни и наземни цели. И ще работят като разследващи и информационни центрове в небето.

Програмата на стойност 6 милиарда щатски $ притегли вниманието на Boeing, Lockheed Martin, Northrop Grumman, General Atomics. Както и на новата компания Anduril Industries. Пентагонът възнамерява през лятото да избере две от гореспоменатите компании, които да стартират построяването на безпилотните изтребители.

Най-новата технология, която употребява изкуствен интелект за основаване на стратегии въз основа на хиляди часове бойни полети, реализира пробив в летателния програмен продукт. Плановете на Съединени американски щати разкриват опцията самолетите да летят самостоятелно и да се приспособяват към изменящите се условия в багра. Безпилотните самолети ще могат да правят маневри, които са физически невъзможни за жив водач. Като да вземем за пример да се плъзгат над земята със скорост 965 км/ч.

Цената на всеки подобен изтребител е сред 20 и 30 млн. $, което е доста по-малко от цената на F-35 (около 100 млн. долара) или B-21 (над 750 млн. долара). Инициативата на Съединени американски щати се трансформира в основен тест за напъните на Министерството на защитата да промени своите дългогодишни и свръхбюджетни военни стратегии.

Планът на Военновъздушните сили планува годишното произвеждане на към 100 безпилотни изтребителя. Това надалеч надвишава настоящия индустриален потенциал на General Atomics. Следва да се означи, че неотдавна Военновъздушни сили на Съединени американски щати направиха първия полет на бойния дрон XQ-67A Loyal Wingman. Разработен от General Atomics благодарение на техники за авто дизайн, новият дрон е по-евтина и по-гъвкава опция на съществуващите безпилотни летателни апарати.

Иновациите при дроновете, намаляването на разноските и опцията за осъществяване на по-рискови маневри, без да се заплашва животът на водачите, откриват нови хоризонти пред Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Предимно за въздържане на евентуални закани и повишение на военното предимство във въздуха.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР