Автономните автомобили са една от основните теми в бранша, но

...
Автономните автомобили са една от основните теми в бранша, но
Коментари Харесай

Забравете автономните коли, летящите са следващият хит

Автономните коли са една от главните тематики в сектора, само че съгласно Себастиан Търн скоро те ще бъдат отживялост. Търн е някогашен чиновник на Гугъл, основател на Udacity и създател на компанията Kitty Hawk, която съгласно него създава идващия шлагер при транспортните средства - летящите коли, оповестява онлайн изданието BusinessInsider.

Китайският притежател на Volvo купи разработчик на летящ автомобил

В Русия стартира план за създаване на летящ автомобил

"Въздухът е толкоз свободен и необработен в съпоставяне със земята. Следващият шлагер ще бъдат летящите коли. Звучи бясно и никой сега не има вяра в това. Преди няколко години никой не се интересуваше и от самостоятелните коли. След три години летящите ще са гореща тематика и даже могат да изместят самоуправляващата се кола ", разяснява Търн по време на конференцията TechCrunch Disrupt.

Toyota финансира основаването на летящ автомобил

Търн счита, че ще може да сътвори летяща кола, посредством която дистанцията от 54 км. от Пало Алто до Сан Франциско да се измине за 10 минути. Компанията му към този момент има и работещ първообраз, която показва по-рано тази година. В момента той наподобява даже рисков за шофьора-пилот, само че съгласно Търн в действителност е доста елементарно за ръководство и не се изисква лиценз за водач. Разбира се, в случай че сходна технология стане всеобща, то тогава сигурно ще има и условия от регулаторите, което съгласно Търн е и главното предизвикателство пред плана.

Бъдещето е тук, „ Еърбъс” сподели първата кола-дрон

Той счита, че от техническа позиция няма съществени спънки пред реализирането на летящата кола. На сходно мнение очевидно е и съоснователят на Гугъл Лари Пейдж, който е един от вложителите на Kitty Hawk. Дългосрочната цел на Търн е да направи летенето на къси дистанции нещо напълно обикновено.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР