Автономен, многофункционален и без вредни емисии – германски производител на

...
Автономен, многофункционален и без вредни емисии – германски производител на
Коментари Харесай

24/7: Роботи навигират самолети и събират боклуците

Автономен, многофункционален и без нездравословни излъчвания – немски производител на автомобили-роботи се надява да направи гражданска война в обслужването на летищата, събирането на боклука и напредването на хората. За това споделя организация Ройтерс.

Немските производители на роботи възнамеряват да ги ръководят непрекъснато, с цел да оказват помощ на локалните общности при събирането на боклука, поливането на дървета и косенето на трева. Някой ден те имат намерение да ги употребяват също по този начин за качването на багажа и навигирането на самолетите по пистата.

Инженерната компания, основана във Фулда - северно от Франкфурт, заяви, че има за цел да събере повече данни, тъй че нейните коли-роботи да могат да се употребяват непрекъснато.

„ Има огромен брой налични модули, които в последна сметка вършат концепцията печеливша и ефикасна “, споделя за Ройтерс притежателят на концепцията Йоханес Бракман.
 Снимка: Reuters
Иновативното транспортно средство може да бъде захранвано от електричество или с водород. В последна сметка е значимо то да бъде ръководено от отдалеченост, да бъде оборудвано със датчици, да е относително самостоятелно в цифровизираната градска среда.

Изкуственият разсъдък и машинното образование разрешават на роботите да разпознават обектите, както и да ги разделят - да вземем за пример боклуците.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР