Автомобилостроителната компания Хонда (Honda Motor) и гигантът в електрониката Сони

...
Автомобилостроителната компания Хонда (Honda Motor) и гигантът в електрониката Сони
Коментари Харесай

Sony и Honda се обединяват за разработка и продажба на електромобили

Автомобилостроителната компания " Хонда " (Honda Motor) и колосът в електрониката " Сони " (Sony) оповестиха решението си да се обединят за създаването и продажбата на електрически коли, съобщи Ройтерс. Двете компании ще основат взаимно сдружение тази година за да пуснат в продажба първия модел през 2025 година, се споделя в официално съобщение.

Honda ще дава отговор за производството на първия модел, а Sony ще създава платформата на услугите за подвижност. Президентите на двете компании ще дадат взаимна конференция по тематиката в Токио през днешния ден следобяд.

Японската автомобилостроителна група, една от първите в света по произвеждане на коли на акумулатори, показа предходната година амбициозната си цел до 2040 година да продава единствено електрически коли в целия свят, както и колосални вложения в развойна активност за интервал от шест години, напомня Агенция Франс Прес.

Sony показа в началото на януари на софтуерния салон в Лас Вегас нов първообраз на електрическия си автомобил " Вижън Ес " (Vision S) и разгласи основаването на нов филиал за разработка на този бързо разрастващ се пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР