Автомобилното състезание 24 часа на Льо Ман със сигурност ще

...
Автомобилното състезание 24 часа на Льо Ман със сигурност ще
Коментари Харесай

24 часа на Льо Ман ще се състои през тази година, дори и без публика

Автомобилното съревнование " 24 часа на Льо Ман " сигурно ще се състои през тази година, даже и без аудитория, заяви шефът на Световния шампионат устойчивост ( WEC) Жерар Невю.

88-ото издание на конкуренцията на пистата " Сарт " северозападна Франция е най-престижното в календара на WEC, като през предходната година то беше посетено от към 250 хиляди фенове, огромна част от които от Англия.

Стартът през този сезон беше пренасрочено от 13-14 юни за 19-20 септември поради пандемията от ковид, само че новите дати към момента не са сигурни, защото желанието на уредниците е надпреварата да се организира с аудитория.

Le Mans
16 June 2019
2:00 am
Ford GT#LeMans24 #Motorsport #WEC #Racing pic.twitter.com/uKTliyKkSj
— 24 Hours of Le Mans (@24hoursoflemans) May 18, 2020
" Дали ще бъде обикновено съревнование, или съревнование при закрити порти? На този стадий е невероятно да се каже. Когато организираш Льо Ман, искаш да има аудитория, тъй като Льо Ман е повече от съревнование. Това е празник, който споделяш с доста хора. Много особено събитие. Би било извънредно разочароващо, в случай че би трябвало да го създадем без фенове. Но Льо Ман през 2020 година сигурно ще има ", сподели Невю.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР