Автомобилният производител Порше окончателно се е отказал от плановете си

...
Автомобилният производител Порше окончателно се е отказал от плановете си
Коментари Харесай

Порше окончателно се отказва от Формула 1?

Автомобилният производител Порше дефинитивно се е отказал от проектите си да влезе във Формула 1, заяви немският тв канал RTL. Смята се, че решението е било взето от шефовете на марката малко, откакто се провалиха договарянията за партньорство с Ред Бул.

От самото начало на концепцията за присъединяване на Порше във Формула 1, в компанията разчитаха на взаимна работа с някой от водещите тимове, с цел да могат германците да стартират да печелят надпревари незабавно, откакто влязат в спорта. Но се оказа, че след неуспеха с Ред Бул, в Порше не могат да намерят други подобаващи претенденти.

Официалното известие за това решение, в случай че то бъде доказано от още източници от компанията, се чака в най-близко време.
 Хорнър с още детайлности за провалената договорка сред Ред Бул и Порше Хорнър с още детайлности за провалената договорка сред Ред Бул и Порше
На 15 октомври изтича периода за регистрация на производителите на задвижващи системи във Формула 1 за сезон 2026 и по-нататък. Включването в този период е значимо, защото единствено записаните производители ще имат право да вземат участие в разискването на финалните елементи от разпоредбите за новите задвижващи системи.
 Ще стигне ли Порше до Формула 1? Ще стигне ли Порше до Формула 1?
Преди да се провали договорката с Ред Бул, от Порше преговаряха за покупката на половината от отбора и равноправно присъединяване в ръководството на тима. След мощна опозиция от страна на Кристиан Хорнър и лекар Хелмут Марко обаче, които оповестиха, че държат на независимостта на тима, съюзът се провали.
 Официално: Порше няма да влезе във Формула 1 с Ред Бул Официално: Порше няма да влезе във Формула 1 с Ред Бул
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР