Автомобилният производител Mercedes-Benz планира потенциална продажба на представителствата и сервизите,

...
Автомобилният производител Mercedes-Benz планира потенциална продажба на представителствата и сервизите,
Коментари Харесай

Mercedes-Benz продава представителствата и сервизите си в Германия

Автомобилният производител Mercedes-Benz възнамерява евентуална продажба на представителствата и сервизите, които има в Германия. Позовавайки се на позитивния опит на други европейски пазари, Mercedes-Benz обмисля основаването на лични търговски клонове на групата с по-голяма самостоятелност в Германия.

" След доста позитивен опит на разнообразни европейски пазари, ние също изследваме по какъв начин можем да създадем нашите притежавани от Групата клонове за търговия на дребно по-независимо в Германия. Потенциална продажба на опитни и известни дилърски групи се прави оценка и не може да бъде изключена ", се разкрива в изказването.

Надзорният съвет на Mercedes-Benz се чака да прегледа и вероятно да утвърди тези проекти, заяви първи немският ежедневник. Mercedes-Benz разяснява, че прегледът ще бъде осъществен на самостоятелна и клонова база, изключвайки затварянето на клонове като предмет на оценката. Прегледът обгръща 20 клона, състоящи се от 80 представителства с към 8 000 души личен състав. Прогнозната стойност на всеки клон е до 40 милиона евро.
 Deutsche Telekom изпревари Mercedes-Benz и стана най-скъпата марка в Европа
Deutsche Telekom изпревари Mercedes-Benz и стана най-скъпата марка в Европа

Кои са останалите първенци?

Mercedes-Benz акцентира, че евентуалните купувачи би трябвало да имат " опит в търговията на дребно с коли " и да се ангажират с поддържането на гаранции за работа в Германия.

" Целта е да се обезпечи дълготрайна резистентност на районните работни места, както и съществуването и конкурентоспособността на клоновете ", се споделя в известието на Mercedes-Benz, в което се акцентира уговорката за поддържане на стабилността на районната претовареност.

Решението на автомобилния производител е в сходство със тактиката му за усъвършенстване на дилърската му мрежа, процедура, която ползва през предходните години. Mercedes-Benz сполучливо продаде разнообразни шоуруми в Обединеното кралство, Италия, Испания, Белгия и Чехия, демонстрирайки еластичен метод към своите интервенции на дребно.
 Снимка 650044
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР