Автомобилният производител Hyunda Motor има мащабни планове за роботизация(снимка: Boston

...
Автомобилният производител Hyunda Motor има мащабни планове за роботизация(снимка: Boston
Коментари Харесай

Hyundai купува производителя на роботи Boston Dynamics


Автомобилният производител Hyunda Motor има огромни проекти за роботизация
(снимка: Boston Dynamics)

Hyundai Motor е договорила със SoftBank покупката на 80% дял от производителя на роботи Boston Dynamics, заяви Ройтерс, базирайки се на публични източници от корейския авто колос.

Цялата компания Boston Dynamics се прави оценка на 1,1 милиарда $, което допуска, че Hundai ще заплати 880 млн. $ за 80-процентния дял от производителя на роботи.

Hyundai може да употребява технологията на роботите, с цел да разшири автоматизацията в своите обединени автомобилни фабрики, както и да проектира самостоятелни транспортни средства като самоуправляеми коли, безпилотни летателни апарати и роботи за доставка, отбелязва.

Ръководството на Hyundai Motor желае да понижи зависимостта си от обичайното произвеждане на коли. Роботиката ще заеме 20% от бъдещия бизнес на компанията, а производството на коли – 50%, следвано от градската въздушна подвижност с 30%.

Boston Dynamics, която се отдели от Масачузетския софтуерен институт през 1992 година, бе купена от Гугъл през 2013 година и през 2017 година Компанията създава, сходен на куче, който може да се изкачва по стълби. Ford Motor нае такива роботи през юли като част от пилотна стратегия.
още по тематиката
Hyundai би трябвало да потвърди, че Boston Dynamics може да има търговски триумф и е способна да се конкурира с по-евтините китайски роботи, разясняват анализатори.

Миналата година Ford Motor съобщи, че си партнира с производителя на ходещи роботи Agility Robotics, защото възнамерява да пусне самоуправляващи се фургони, които ще доставят пакети до домовете на хората.

Автомобилните производители са в съревнование за нововъведения. Hyundai закъснява и наподобява желае да покаже, че може да се включи, означават анализатори.

През януари Hyundai Motor стартира партньорство с Uber за създаване на електрически въздушни таксита, само че тази седмица американската компания, че ще продаде своя губещ бизнес с летящи таксита на Joby Aviation, разработчик на електрически пътнически самолети.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР