Автомобилният производител Ford планира да съкрати повече от 1,1 хиляди

...
Автомобилният производител Ford планира да съкрати повече от 1,1 хиляди
Коментари Харесай

Ford планира да съкрати над 1,1 хиляди работници в завод в Испания

Автомобилният производител Ford възнамерява да редуцира повече от 1,1 хиляди чиновници в цех в испанското село Алмусафес (автономна област Валенсия), оповестява вестник.

Ръководството на предприятието е съобщило това решение на синдикатите. Компанията изясни тази стъпка с преструктуриране на активността си в Европа по отношение на прехода към произвеждане на електрически транспортни средства.

Ford увери, че ще работи със синдикатите по градивен метод, с цел да „ минимизира въздействието на това решение върху чиновниците, техните фамилии и локалната общественост “.

В момента фабриката във Валенсия създава към 1100 автомобила: към 600 от модела Kuga, още 300 от вана Transit, а останалите са разпределени сред моделите S-Max и Galaxy. Именно Almussafes ще спре производството на последните два модела през април. Бъдещето на завода за мотори също е във въздуха.

„ Това е повече от забележителен размер работни места, което затруднява постигането на съглашение, което подсигурява 100% непринуден отпуск посредством проекти за подкрепяне при пенсиониране и подтикван отпуск. Можем да кажем, че през днешния ден стартират повече от комплицирани договаряния ”, реагира синдикалната секция UGT, болшинство във фабриката в Almussafes.

В момента в завода в Almussafes работят към 5,8 хиляди души.

През юни 2022 година Ford удостовери, че фабриката Almussafes ще създава транспортни средства, основани на архитектура за електрически транспортни средства от ново потомство. Тази премия означаваше гарантиране на бъдещето на фабриката, само че още тогава управлението съобщи, че трансформацията на производството ще значи редуциране на работната мощ, защото бъдещите електрически модели изискват по-малко работна ръка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР