Автомобилният пазар в Китай е продължил да се разширява през

...
Автомобилният пазар в Китай е продължил да се разширява през
Коментари Харесай

Автомобилният пазар в Китай е продължил да се разширява през май

Автомобилният пазар в Китай е траял да се уголемява през май, като всички съществени индикатори – произвеждане, продажби и експорт, бележат растеж, сочат последни данни на Китайската асоциация на автомобилостроителите от този петък.

Миналия месец продажбите са нарастнали с 27,9% на годишна база до над 2,38 милиона бройки, производството – с 21,1% до над 2,33 милиона бройки, а износът – с 58,7% до 389 000 автомобила.

През първите пет месеца на годината продажбите и производството на коли възлизат надлежно на 10,62 милиона и 10,69 милиона бройки, което съставлява растеж с 11,1% по отношение на миналата година. Изнесени са били 1,76 милиона автомобила, което е скок с 81,5% на годишна база.

Асоциацията отдава растежа на ограниченията за поощряване на потреблението в доста райони, които способстваха за умереното възобновяване на пазарното търсене, както и на ниската база през май предходната година, когато в страната към момента действаха строгите ограничавания, поради епидемията от COVID-19.

Миналия месец държавното управление разгласи насоки в поддръжка на хората от селските региони, да купуват и употребяват електрически автомобили, с акцент върху стимулиране построяването на зарядна инфраструктура. Продажбите в този сегмент са се нараснали с 60,2% на годишна база до 717 000 бройки през май, а производството доближи 713 000 бройки, което е растеж от 53% на годишна база.

Пазарният дял на електрическите автомобили в Китай доближи 30,1% през май, демонстрират още данните.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР