Автомобилният пазар се променя светкавично всяка година, но някои тенденции

...
Автомобилният пазар се променя светкавично всяка година, но някои тенденции
Коментари Харесай

Пазарът за употребявани автомобили през 2021: 5 интересни факта

Автомобилният пазар се трансформира стремително всяка година, само че някои трендове и известни измами на авто търговците остават същите. Компанията за IT данни carVertical разгласи своя годишен отчет с годишна статистика за автомобилното общество.

Компанията събира информация за коли от бази данни посредством VIN кодове и по този начин генерира отчети за историите на колите. Всички обстоятелства са учредени на данни от carVertical.

  1. Най-повреденият автомобил на пазара е BMW

Статистиката за повредите е още по-впечатляваща: комбинацията от всички отчети прави сума, еквивалентна на 3 282 580 416 евро в повреди.

Това, което е забавно в тази ситуация е, че не всички коли вземат участие еднообразно в произшествия. Вероятно не е изненада, че BMW оглавява листата за повреди – 47,77% от всички BMW-та на пазара са развалени.

От друга страна, едвам 29,53% от представителите на Fiat са съумели да избегнат удар.

  1. Измамите с километража са извънредно постоянно срещани: 18,5% от тестваните транспортни средства са били подправени

Според отчетите за автомобилна история, генерирани през годината, превъртането на километража е измежду най-честите способи, по които авто купувачите биват излъгани.

18,5% от всички отчети през миналата година демонстрират знаци за манипулиране на пробега. В цифри, това значи общо 7 112 444 874 км приплъзване на километражите на всички тествани коли.

  1. Най-голяма опция да бъде откраднат: Škoda Octavia

През 2021 автоджамбазите продължиха да крадат, а лъжливите продавачи все по този начин предлагаха коли, предоставени от тях. Най-добрият метод да се предпазите от краден автомобил е като ревизирате историята му.

През миналата година компанията за отчети за автомобилни истории е генерирала 672 рапорта за коли, маркирани като „ откраднати “.

Тези данни разкриват, че най-краденият модел е Škoda Octavia с 38 откраднати екземпляра.

На база на тези отчети може да се заключи, че Octavia е 3,75 пъти по-вероятно да бъде открадната от 3-тата серия BMW на съседа ви. Това значи, че притежателите на Škoda би трябвало в допълнение да внимават и да се грижат добре за своите возила.

  1. Любими коли за 2021: BMW, Volkswagen, и Audi

Според данните от отчетите, BMW, Volkswagen, и Audi са най-популярни на автомобилния пазар. Взети дружно, на тях се поставят 13% от всички коли, тествани посредством платформата.

По-специално BMW серия 3 е най-любима на запалянковците с почти 5% от всички отчети за история на carVertical.

VW Passat и Audi A4 не изостават доста, до момента в който модели на други производители се появяват по-надолу в листата с топ 15.

Други известни модели коли в листата са BMW серия 5, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E-Class, Opel Astra, Mercedes-Benz C-Class, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb и BMW серия 1.

  1. Най-старите от тестваните модели коли са BMW

Има повече остарели BMW-та в сравнение с която и да е друга марка. 40,38% от BMW-тата, които сте ревизирали през 2021 са създадени сред 1990 и 2010.

Междувременно при VW и Audi тези цифри са равни на едвам 14,56% и 19,97%.

А при производители като Citroën процентът на остарели коли пада даже още повече – едвам 10.92%.

При по-новите представители на BMW обстановката е даже по-лоша – 52,06% от BMW-тата, създадени след 2010 са развалени.

Прочетете цялостния carVertical ReDrive отчет за 2021 с цел да научите още статистки, данни, както и занимателни и любопитни обстоятелства за миналата година.

carVertical e IT компания за данни, която построява световен указател за автомобилни истории. Светкавично бързо растящата компания има повече от 70 чиновници и оперира в 25 разнообразни пазари. През 2020 приходите на компанията възлизат на 8,5 милиона евро. Компанията е удвоила растежа си през 2021.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР