Автомобилният гигант Форд обяви, че ще инвестира 300 милиона долара

...
Автомобилният гигант Форд обяви, че ще инвестира 300 милиона долара
Коментари Харесай

Форд ще инвестира 300 млн. долара в производство в Румъния

Автомобилният колос " Форд " разгласи, че ще влага 300 милиона $ в план за произвеждане на нов лек автомобил в завода си в Крайова, Румъния. Производството ще стартира през 2023 година, като се планува това да бъде първото напълно електрическо транспортно средство на Ford, съединено в северната ни съседка.

" Планът ни да построим този нов лек автомобил в Румъния отразява нашите плодородни и непрекъснати партньорства с локални снабдители и общността, както и триумфа на целия екип на Ford Craiova, “ съобщи президентът на Ford Europe Стюарт Роули.

От компанията разясниха, че новият лек автомобил, който би трябвало да бъде създаден през 2023 година, ще бъде екипиран с мотор и скоростна кутия, създадени в базите на " Форд " във Англия. 

Производителят чака, че румънското държавно управление ще обезпечи всички основни усъвършенствания, обещани при договарянето на инвестицията, като акцент се слага върху  транспортната инфраструктура.

" Форд " влезе в Румъния през 2008 година, когато приключи придобиването на 72,4% дял от Automobile Craiova.

Компанията бе собственик, производител и дистрибутор на Daewoo Automobile Romania.

Оттогава автомобилният колос е инвестирал над 2 милиарда евро в завода в Крайова. Понастоящем във фабриката работят над 6000 души.

През юли 2020 година " Форд " разгласи, че влага 30 милиона $ в нови усъвършенстване в завода си в Крайова, с цел да може индустриалната мощ да разшири гамата от съставни елементи, произведени в Румъния, които до този момент се доставяха от други заводи на " Форд " в Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР