Автомобилни експерти дават съвети как може да се преборим със

...
Автомобилни експерти дават съвети как може да се преборим със
Коментари Харесай

Как да се преборите с влагата в автомобила

Автомобилни специалисти дават препоръки по какъв начин може да се преборим със замъгляване на прозорците на автомобила от вътрешната страна

Мнозина от нас са се сблъскали с такова събитие като замъгляване на прозорците на автомобила от вътрешната страна. Уви, това утежнява видимостта от мястото на лидера и надлежно усилва вероятността от пътен случай. Автомобилни специалисти дават препоръки по какъв начин може да се преборим с това неприятно събитие, показа.

Първо обаче изниква един прост въпрос - за какво колата има покрив? Точно по този начин, с цел да защищава возещите се от времето на открито, изключително от дъжда. И даже кабриолетите са оборудвани със сгъваеми „ тавани “, за които производителите настояват, че не текат. В същото време обаче малко на брой осъзнават, че даже ние самите постоянно способстваме за образуването на висока мокрота в интериора на автомобила. Дори покривът да е корав, а не „ кабриолет ".

Има случаи, когато водач се доближава до колата заран, отваря вратата и вижда дребна локва зад седалката на пасажера, мокри защитни колани и замъглени прозорци. В същото време всичко е било затворено през нощта, като притежателят е убеден в това, защото го е ревизирал.

И въпреки всичко – кои са главните аргументи за появяването на влага в автомобила?

- Дефектни уплътнения на плъзгащ се или панорамен покрив, люк, похлупак на багажник, задни светлини, антена на покрива.

- Корозия на купето с детайли на очевидна наслойка по дъното на автомобила.

- Неграмотно залепено предно стъкло след промяна.

- Често шофиране на къси дистанции с домашни любимци и огромен брой хора в купето.

- Неправилно ръководство на вътрешната вентилационна система.

- Спукан топлообменник на отоплителната система.

Когато влажността на въздуха надвиши избрана стойност, според от преобладаващата температура, стартира развой на кондензация, като се образува вода. Това е повода за замъглените очила. През лятото този проблем се появява рядко, защото поради доста по-високите температури водачите постоянно карат с отворени прозорци или включен климатик. Това води до обстоятелството, че влажният въздух е изсушен.

През зимата водачите желаят колата им да е в случай че не гореща, то най-малко топла. Поради тази причина нуждата от климатизация е сведена до нула. И в случай че забележите, че стъклата на колата ви непрекъснато се запотяват, знайте, че това се дължи на прекомерно ниския или даже блокиран въздухообмен в колата. Във въздуха неизбежно се натрупва влага, която вследствие на това се кондензира в най-студените места в купето. А това са прозорците на автомобила.

За да коригирате обстановката, се нуждаете от подобаваща вентилация и в допълнение потреблението на климатик, който изсушава въздуха в купето на автомобила. Да, климатикът не се употребява единствено през есента и зимата, когато постоянното проветряване не може да се оправи единствено с образуването на влага.

Ако потреблението на климатика е неефективно (и това се случва), автомобилните специалисти предлагат да разгледате управлението за употреба на автомобила. Трябва да се обърне внимание на раздела, който приказва за поддръжка на вентилационната система и кои настройки са най-подходящи за „ топене ".

Бутонът за рециркулация на въздуха през зимния сезон въобще не би трябвало да се натиска, в противоположен случай въздухът в кабината ще се движи единствено в кръг, което усилва вероятността от замъгляване на прозорците.

За да намалите появяването на влага в автомобила, би трябвало от време на време да почиствате вентилационните отвори и да сменят филтъра на кабината навреме. Преди да се качите в автомобила, би трябвало да изтръскате снега от обувките си и да излеете натрупалата се вода от стелките в купето (шофьорска и пасажерска), защото се натрупа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР