Автомобилната марка BMW обвини липсата на рамкови условия в по-слабо

...
Автомобилната марка BMW обвини липсата на рамкови условия в по-слабо
Коментари Харесай

BMW няма да се откаже от двигателя с вътрешно горене


Автомобилната марка BMW упрекна неналичието на " рамкови условия " в по-слабо развитите елементи на света за нежеланието си да размени колите на изкопаеми горива с електрически транспортни средства. Компанията отхвърли да подпише многостранно съглашение, показано на COP26, като застана на радикално друга позиция от тази на други огромни автомобилни производители, в това число Mercedes-Benz, Volvo и Ford, които се ангажираха да продават единствено електрически транспортни средства до 2040 година, в опит да лимитират световното стопляне.

BMW няма да обмисли сходни ограничения, сподели ръководителят на тактиката за резистентност на компанията Томас Бекер, до момента в който страни като Италия и тези от Източна Европа не разширят своята инфраструктура за зареждане на електрически автомобили. „ Работата е свършена в Холандия и Норвегия, тъй че тези пазари ще бъдат напълно електрически и тук ще продаваме единствено електрически коли “, споделиха представители на марката пред наш екип в Мюнхен.
 BMW няма да се откаже от мотора с вътрешно горене


Ще напомним, че сега страни, като Норвегия и Холандия имат към седем до девет публични зарядни станции на 1 000 транспортни средства, спрямо 0.4 в Италия и още по-малко у нас и в другите източноевропейски страни. BMW би трябвало да има обвързващи цели, които подсигуряват, че и по-бедните страни си правят и това би трябвало да бъде съчетано с финансова поддръжка от фонда на Европейски Съюз за възобновяване на следствията от ковид пандемията.


Всяко второ BMW ще бъде електрическо до 2030 г


BMW Group е настроена да електрифицира изцяло своите дъщерни марки Rolls-Royce и MINI до 2030 година, защото те се " продават най-вече в индустриализирани страни " и се карат на по-малки дистанции. Целите за марката BMW обаче са по-скромни и бихме споделили, реалистични, като от компанията чакат всяко второ транспортно средство, продадено през 2030 година да бъде изцяло електрическо.

Това е по този начин, тъй като марката се продава на по-широк кръг от пазари и постоянно се употребява от водачите за дълги дистанции, което значи, че клиентите биха били по-малко склонни да преминат към електрически автомобили. „ Ние не се занимаваме с справедливи потребности “, обясниха от BMW. " Това е въпрос на избор. " „ Няма да кажем: ние не имаме вяра във опцията за цялостно електрифициране на BMW, само че това което споделяме, е, че с цел да се случи това, се нуждаем от рамкови условия, които не можем да създадем сами и в които не сме задоволително сигурни в този миг. "
 BMW няма да се откаже от мотора с вътрешно горене


Ако всички нови би трябвало да бъдат електрически, даже в региони без нужната инфраструктура, това би имало неподходящия резултат от подтикването на клиентите да купуват използвани транспортни средства с мотори с вътрешно горене, които са по-замърсяващи и по-малко ефикасни от актуалните си аналози. „ Никой няма да забрани всички съществуващи транспортни средства, които са създадени в Европа преди 11 години, тъй че въпреки всичко е по-добре хората да могат да се снабдят с положително стандартно транспортно средство, в сравнение с да карат използвано. “

Това би трябвало да върви ръка за ръка с преосмисляне на цените на пътищата и паркингите съгласно класовете на излъчвания, както в Лондонската зона с ултра ниски излъчвания (ULEZ), с цел да насърчи водачите да преминат към по-ефективни транспортни средства или да изберат вместо това публичен превоз. Планът на BMW е да понижи с цели 80% излъчванията CO2 във етапа на производството, което е надалеч по-важна задача, в сравнение с прибързаното прекосяване напълно към електрически автомобили.

Сделката COP26 е " разочароващо слаба "


Само един от петте най-големи автомобилни производители ( Toyota, Volkswagen, Mercedes, Ford и Honda) и нито един от петте най-големи автомобилни пазара не са подписали абсолютно съглашението COP26 за последователно унищожаване на мотора с вътрешно горене. Но даже и без неналичието на основни подписали, Грийнпийс твърди, че " мащабът на упоритостта в самата договорка е разочароващо слаб " и е " надалеч не " от ограниченията, нужни, за премахването на така наречен въглероден отпечатък.

Продажбите на нови коли с изкопаеми горива в международен мащаб ще би трябвало да спрат до 2035 година, с цел да се реализира тази цел, съгласно данни на Международната организация по, до момента в който производството на биогорива ще би трябвало да нараства с ритъм, който е „ неосъществим за реализиране по резистентен метод “.
 BMW няма да се откаже от мотора с вътрешно горене


Единствено шведският производител подписа абсолютно договорката COP26, откакто по-рано тази година разгласи, че ще се движи предварително за последователно унищожаване на мотора с вътрешно горене до края на десетилетието, до момента в който дъщерното му сдружение Polestar се стреми да създаде климатично безпристрастен автомобил до 2030 година Но съгласно BMW това не е решение на казуса.

Баварците ще залагат на така наречен " стабилно развиване " в дълготраен проект, като в началото (през 2025 г.) ще направи автомобил, направен от рециклируеми материали, разчитащ на напълно нови и изцяло рециклируеми акумулатори. В момента всички BMW-та се създават с 30% рециклирани и наново употребявани материали, като концепцията е тази цифра да се усили до 50% и последователно да доближи 100 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР