Автомобилната компания Nissan ще инвестира в предприятието за електромобили Ampere

...
Автомобилната компания Nissan ще инвестира в предприятието за електромобили Ampere
Коментари Харесай

Nissan ще инвестира €600 милиона в ново подразделение на Renault

Автомобилната компания Nissan ще влага в предприятието за електрически автомобили Ampere на Renault. Така се поставя завършек на траялите към година договаряния сред сътрудниците в автомобилния алианс, предава Bloomberg.

Японският колос ще влага до €600 милиона в електромобилния бизнес на основания във Франция собствен сътрудник. Двете компании са се разбрали Renault да понижи своя дял в Nissan до 15%, а остатъкът от сегашните 43% да бъде изместен в специфичен концерн, който ще се стреми да го продаде при преференциални условия.

Renault и Nissan са подложени на все по-голям напън, защото конкуренцията в лицето на Tesla и китайските производители на електрически автомобили се ускорява.
 Бившият ръководител на Nissan Карлос Гон съди компанията за $1 милиард
Бившият ръководител на Nissan, който съди компанията за $1 милиард

Съдебното съвещание по обвиняването ще се организира на 18 септември

Това принуди сътрудниците да се опитат да подобрят връзките в алианса, които бяха напът да се разпаднат след поредност от трагични събития, в това число ареста на някогашния началник на алианса Карлос Гон през 2018 година и бягството му от Япония година по-късно.

Сегашното съглашение за инвестиция в Ampere е избор на доверие за тактиката по сливане, разясняват специалисти. По този метод ще се премине по-ефективно и по-бързо към електрическа подвижност. Очаква се договорката да завърши през четвъртото тримесечие на годината.
 Renault и Geely вършат обща компания за високоефективни автомобилни мотори
Renault и Geely вършат обща компания за високоефективни автомобилни мотори

В новия венчър ще работят 19 000 души, в 5 центъра на три континента
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР