Автомобилна застрахователна компания ще трябва да плати обезщетение в размер

...
Автомобилна застрахователна компания ще трябва да плати обезщетение в размер
Коментари Харесай

Застрахователна компания ще плати $5,2 млн. на жена, която хваща предавана по полов път инфекция в „Хюндай Дженезис“

Автомобилна застрахователна компания ще би трябвало да заплати обезщетение в размер на 5,2 млн. щатски $ на жена, която твърди, че е хванала излъчена по сексуален път инфекция (ППИ), в „ Хюндай Дженезис “.

Жената от Мисури споделя, че се е заразила с ППИ от нейния някогашен другар в автомобила му, който е застрахован от GEICO General Insurance Company. Основният ѝ мотив е, че мъжът не ѝ е споделил, че е инфектиран с човешкия папиломен вирус (ЧПВ).

Миналата година арбитърът заяви, че половият акт в автомобила е „ предизвикал директно или директно е съдействал за приемането “ на инфекцията. Той постановява, че мъжът е виновен, защото не е признал на дамата, че страда от ЧПВ. Ето за какво в този момент на нея ѝ се поставя обезщетение в размер на 5,2 млн. И те ще би трябвало да бъдат платени от GEICO – застрахователната компания на някогашния ѝ другар.

Разбира се, застрахователната компания се опита да моли решението в съд в Мисури, настоявайки, че то не е в сходство със законите на щата, предава Yahoo News. Панел от трима съдии обаче удостоверява предходното решение, което значи, че в този момент компанията ще би трябвало да заплати за вредите, породени от някогашния другар на момичето.

„ Ако погледнете на обстановката като на пострадване, получено в транспортното средство на индивида, ще видите, че то несъмнено попада в границите на това, което една застрахователна компания би трябвало да покрие “, споделя юристът Мигел Кустодио пред Mail Online.

„ Обикновено пострадванията на пасажерите са резултат от конфликт, затваряне на вратата и защипване на пръстите, неща от този вид. Въпреки че правосъдно дело за заразяване с ППИ от застрахован водач може да е първото по рода си, възнаграденото обезщетение демонстрира, че не е невероятно някой да подаде иск против застрахователната компания за каквото и да е деяние, което се е случило в моторно транспортно средство. “

Кустодио прибавя, че отсъждането може да сътвори казус, който да направи застрахователните компании виновни за най-различни искове. Така да вземем за пример „ какво ще стане, в случай че някой се болести с ХИВ от своя сътрудник в неговия дом и този сътрудник не е разкрил своя медицински проблем – можете ли да съдите компанията, застраховала дома му, за сходно нещо? “, пита юристът.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР