Автомобилите от проекта "Кортеж" ще се предлагат със сравнително широка

...
Автомобилите от проекта "Кортеж" ще се предлагат със сравнително широка
Коментари Харесай

V12, 850 к.с. и 1470 Нм за лимузината на Путин

Автомобилите от плана "Кортеж " ще се оферират със относително необятна двигателна гама, която ще включва и четирицилиндрови мотори, и V-образни осмаци. Топ елемента ще е дванайсетцилиндров V-образен.

Информацията е на ТАСС, които цитират един от началниците в НАМИ Кирил Казмирчук. Автомобилите, името на които най-вероятно ще е Aurum (от лат. злато и Russia), ще се оборудват с въпросните три вида мотори, като и трите ще са бензинови.

Най-малкият - четирицилиндров ще е с мощ 250 конски сили и с него ще се оборудват минивановете от плана "Кортеж ". V-осмакът ще е с мощ 650 коня и ще задвижва всъдеходите, а топ елемента V12 ще е предопределен за лимузината на Путин.



Той ще е с мощ 850 Нм, а въртящият му миг, който е 1 470 Нм ще бъде електронно стеснен на 1 000 Нм. Според думите на Казмирчук дребният четирицилиндров мотор и огромния V12 са лична разработка на НАМИ.

V-осмакът обаче е създаден взаимно със експертите на Porsche Engineering. За двата V-образни мотора е планувана деветстепенна автоматизирана трансмисия, а за четирицилиндровия скоростната кутия най-вероятно ще е механична.

Още от новата информация гласи, че до края на годината на Федералната работа по защита ще бъдат предадени 14 автомобила от "Кортеж ". Масовото им произвеждане ще стартира през 2018 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР