Автомобилът, причинил катастрофата на бул.Сливница, изглежда че е бил с

...
Автомобилът, причинил катастрофата на бул.Сливница, изглежда че е бил с
Коментари Харесай

За видеорегистратор в колата на всеки млад водач и редовни тестове за наркотици настояват пътни експерти

Автомобилът, предизвикал злополуката на бул. " Сливница ", наподобява че е бил с четири разнообразни гуми, съобщи в " Денят стартира " инж. Ангел Попов от Европейския център за транспортни политики. По калкулации на неправителствената организация водачът, който опустоши двама младежи на пешеходна пътека, се е движил със 130 км/ч.

За видеорегистратор в колата на всеки млад лидер и проби за опиати на всеки 6 месеца упорстват пътни специалисти. В " Денят стартира " Диана Русинова от ЕЦТП посочи, че тази година транспортното министерство не е спазило срокът 1 май, до който трябваше да разгласява разбор на тежките ПТП-та, породени от млади водачи.

Според Европейския център за транспортни политики методът на образование на водачите би трябвало радикално да се промени.

" В Западна Европа никой не приказва за взети часове по кормуване, а за изминати километри и усвоени познания. А тука никой не знае кой какво е учил, само че ние даваме уверение и споделяме: " Ето, този човек е кадърен да кара! ". У нас липсват места, където да се учат младите водачи да карат при рискови условия и с висока скорост ", сподели тя.

От 2 години Европейският център за транспортни политики упорства да се цифровизира целия развой по образование на младите водачи. В момента видеонаблюдение има единствено на изпитите.

" В България образованието на млад лидер върху 32-годишен или 35-годишен автомобил е причина той да стане палач като този юноша. Предложихме цифровизация на всички процеси в образованието от първия час в колата до изпита по процедура. Част от инструкторите, обаче, не желаят това, тъй като всичко се прави на хартия. Нито един курсист не може да потвърди какъв брой време е учил, по какъв начин е учил и какъв брой часа е взел ", споделя инж. Ангел Попов, специалист по пътна сигурност.

Инж. Попов прикани да се прегледа записът от изпита на младия водач, предизвикал злополуката, който към момента би трябвало да се пази.

Пътните специалисти поддържат митинга на живеещите в региона на зверската злополука на бул. " Сливница " и ще вземат участие и довечера в бдението.

" Поредното кърваво кръстовище. Нашите съболезнования към роднините и околните. Снощи бяхме тук и подкрепихме хората от квартала. Не сме спали. Това, което чухме от хората, станали очевидци на случилото се, може да ужаси всеки естествен мчовек. Не променим ли фрапантно метода на образование на младите водачи, на контрола на младите водачи, това ще продължи нататък и такива кървави кръстовища ще обикаляме и отново няма да спим ", сподели инж. Попов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР