Автомобилът, който ще носи обозначението EQG в серийната си версия,

...
Автомобилът, който ще носи обозначението EQG в серийната си версия,
Коментари Харесай

На CES 2024, Mercedes-Benz показа прототип на електрическия Geländewagen с функция за “танково завъртане“

Автомобилът, който ще носи обозначението EQG в серийната си версия, към този момент беше демонстриран от Mercedes-Benz онлайн и на видеоклипове. Германският авто производител от дълго време подхранва концепцията за стартиране на електрическа версия на известния Geländewagen (G-Klasse), а на CES 2024 предпроизводствената версия беше демонстрирана в лек камуфлаж, който не скриваше формата и размера на кабината.

Нека ви напомним, че Mercedes-Benz EQG би трябвало да дебютира преди края на тази година, а основният фактор, определящ опцията за определяне на всеобщото му произвеждане, би трябвало да бъде съществуването на анодите Sila с високо наличие на силиций, което ще направи допустимо основаването на задоволително капацитивна и не прекомерно тежка и обемиста тягова батерия.

По-старата версия на всъдехода ще получи четири електрически мотора, по един за всяко от колелата, тъй че ще може да прави по този начин нареченото „ танково завъртане “. В този случай машината на повърхността, заради въртенето на колелата от всяка страна в противоположна посока, ще може да се обърне на 180 градуса на място. Както постоянно, проява на сходни благоприятни условия на прототипа можете да видите в прикаченото видео, като в тази ситуация колите се въртят на влажен асфалт, а не в сняг или пясък.

Отзад можете да разпознаете електрическата версия на именития SUV по присъщия “квадратен “ похлупак на аварийното колело, макар че към момента е мъчно да се каже дали сигурно ще може да се сложи пълноразмерно колело. Много електрически коли нямат аварийна гума, заради неналичието на място под пода на багажника, което е заето от тяговата батерия, само че в случай че съответният детайл е ситуиран на задната шарнирна врата, тогава за какво да не запазите аварийна гума? Отпред електрическата версия ще се отличава с имитационна радиаторна решетка, която ще резервира единствено два тесни прореза от всяка страна на фирменото лого. Очевидно, в името на стилистичното роднинство с обичайна G-Klasse, компанията не е трансформирала прекалено много формата на каросерията, с цел да усъвършенства аеродинамиката, макар че за електрическите транспортни средства това е от огромно значение във връзка с пробега и икономичността.

Най-вероятно колата ще се предлага във версия с два мотора, само че задвижването на всички колела ще остане във всички равнища на оборудването. Все още не е допустимо да се каже сигурно, дали серийният автомобил ще употребява новото означение EQG, съответстващо на новата система за именуване на електрическите автомобили на Mercedes-Benz, защото на CES 2024 съответния пример носеше обозначението „ G-Class Prototype “ на регистрационния номер. Според някои известия, комбинацията от EQ в обозначенията на електрическите автомобили Mercedes-Benz не е пуснала корени и скоро ще бъде отстранена. Видеото също ви разрешава да видите „ ясно четливата писмен знак „ G “ на покривите на прототипите, които са употребявани в демонстрацията на опциите на трансмисията. Изборът на името евентуално ще бъде изработен с приближаването на анонса на индустриалния вид, само че е ясно, че на Mercedes-Benz ще бъде извънредно мъчно да се откаже от наследството на модела. Такъв SUV ще бъде пуснат в продажба не по-рано от 2025 година, тъй че е прекомерно рано да се приказва за характерностите и цените.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР