Автомобилът идва с вградени технологии и услуги на GoogleИнфотейнмънт системата

...
Автомобилът идва с вградени технологии и услуги на GoogleИнфотейнмънт системата
Коментари Харесай

Електрическият Volvo XC40 с инфотейнмънт на база Android

Автомобилът идва с вградени технологии и услуги на Гугъл

Инфотейнмънт системата на XC40 е резултат от партньорството на Volvo и Гугъл (снимка: Volvo Car)

Автомобилният производител Volvo Cars промени изцяло инфотейнмънт системата в идния да излезе на пазара напълно електрически модел Volvo XC40. Създадена на основата на Android, новата информационно-развлекателна система предлага развита персонализация, усъвършенствана интуитивност и вградени технологии и услуги от Гугъл.

Volvo Car Group е първата компания, която си партнира с Гугъл при създаване на инфотейнмънт система, задвижвана от Android и разполагаща с вградени функционалности като Гугъл Assistant, Гугъл Maps и Гугъл Play Store. Двете компании стартираха партньорските си взаимоотношения преди няколко години.

Новата система предлага цялостна интеграция на Android Automotive OS с актуализации в действително време на услуги като Гугъл Maps, Гугъл Assistant и автомобилни приложения, основани от световната общественост на софтуерните разработчици.
още по тематиката
Електрическият XC40 е и първият автомобил на Volvo, който ще получава актуализации на софтуера и операционната система по въздух, поставяйки Volvo Cars в челните редици при автомобилните услуги за съгласуваност.

„ Сега ви предоставяме същото прекарване в колата, с което сте привикнали на телефона си, само че пригодено за безвредно взаимоотношение по време на шофиране ”, споделя Хенрик Грийн, основен софтуерен шеф на Volvo Cars.

„ Въвеждайки актуализации по въздух – от поддръжката до изцяло нови функционалности, автомобилът ще остане пресен и предлагащ постоянно най-новите и най-хубавите функционалности ”, добави той.

Android Automotive OS е операционната система, позната на милиони консуматори на смарт телефони, само че пригодена да работи в автомобила (снимка: Volvo Car)

Една от най-хубавите характерности на Android Automotive OS е, че това е операционната система, позната на милиони консуматори на смарт телефони, само че пригодена да работи в автомобила. Технологиите и услугите, основани от разработчиците на Гугъл и Volvo Cars, са вградени в автомобила, до момента в който спомагателните усъвършенствани приложения за музика и медии ще бъдат налични посредством Гугъл Play Store.

Гугъл Assistant дава опция на лидера да задейства избрани функционалности в транспортното средство, като надзор на температурата, задаване на дестинация, възпроизвеждане на музика и подкасти в приложения като Spotify, единствено посредством гласови команди.

Интеграцията способства за понижаване на разсейването на лидера, оказва помощ му да държи ръцете си върху кормилото и очите на пътя. Гугъл Assistant разрешава също взаимоотношение с устройствата за умния дом от автомобила.

Гугъл Maps ще дава актуализирани данни за трафика в действително време, като осведоми водачите за идни пътни обстановки, предлага интензивно различни направления, както и най-близки станции за зареждане.

Гугъл Maps ще дава актуализирани данни за трафика в действително време (снимка: Volvo Car)

Същите тези данни ще бъдат употребявани за възстановяване системата за подкрепяне на лидера на XC40 (ADAS), като дават значима информация – да вземем за пример, ограничавания на скоростта и завои по пътя.

Новата инфотейнмънт система ще бъде изцяло интегрирана с Volvo On Call, предлагайки нови функционалности като наблюдаване на положението на батерията и равнища на зареждане.

Възможностите, които Volvo On Call предлага до момента, като авансово загряване на колата в леден зимен ден, намиране на колата на огромен паркинг, отдалечено заключване и отключване и шерване на автомобил посредством дигитален ключ, също са включени.

Напълно електрическият XC40 ще бъде показан за първи път пред света на 16 октомври.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР