Автомобилът е едно от онези достижения на инженерната мисъл на

...
Автомобилът е едно от онези достижения на инженерната мисъл на
Коментари Харесай

Автомобилът има рожден ден днес, става на 134 години

Автомобилът е едно от тези постижения на инженерната мисъл на човечеството, което трансформира света вечно. А 29 януари е датата, от която стартира да се написа историята на автомобилния свят. На този, ден през 1886 година Карл Бенц за първи път патентова транспортно средство, задвижвано от мотор с вътрешно горене и трансформира вечно визиите за актуалната подвижност.

Benz Patent-Motorwagen е първият автомобил с едноцилиндров четиритактов мотор с мощ по-малка от една конска мощ (0,75 к.с.), инсталиран в задната част, с три колела със спици от стомана и твърди гуми. Патентът - номер 37435 - се смята за удостоверение за раждане на прототипа на съвремения автомобил. Изобретението съставлява същински пробив поради енергийната си успеваемост и слага началото на ерата на персоналния автомобил.

Днес, 134 години по-късно, марката-наследник Mercedes-Benz продължава да е международният водач в премиум сегмента и пионер в автомобилната промишленост, осигуряващ персонална подвижност допълнително от 200 страни. През 2019-та година концернът достави 2 339 562 автомобила, достигайки най-високия годишен размер продажби в историята на компанията (+1,3% спрямо 2018) в предизвикателна за автомобилната промишленост среда. В същото време немската марка резервира водещата си позиция измежду първокласните коли за четвърта поредна година.
0-4.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР